Αγρίνιο: Παπάς έκλεισε την εκκλησία για τους πιστούς με το έτσι θέλω

Ανάστατοι κάποιοι πιστοί της περιοχής του Αγίου Θωμά Αγρινίου, επικοινώνησαν με το agrinioreport.com χθες ανήμερα των Θεοφανείων και κατήγγειλαν το κλείσιμο της εκκλησίας του Αγίου Θωμά χωρίς να υπάρχουν καν τα 25 άτομα εντός του Ναού. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πολλοί ήταν οι πιστοί χθες που βρέθηκαν από πολύ νωρίς στους Ναούς, ώστε να μπορέσουν με τις μάσκες τους και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας να προλάβουν να εισέλθουν σε αυτούς πριν συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά την ανακοίνωση της ΔΙΣ οι εκκλησίες ήταν ανοιχτές για τους πιστούς με τους κανόνες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δεν πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων καν και φυσικά ούτε με την συμμετοχή κόσμου όπως τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα σε κάποιες περιοχές όπως παρακολουθήσαμε συνέβησαν και κάποια παρατράγουδα.

«Το παρατράγουδο» το δικό μας όμως, σύμφωνα με όσα μας είπαν οι πιστοί που επικοινώνησαν μαζί μας ήταν το εξής:

Πιστοί που πήγαν να εκκλησιαστούν στον Ι.Ν. Αγίου Θωμά βρήκαν την πόρτα κλειστή από την αρχή της λειτουργίας μέχρι και το τέλος.

Όλο και μαζεύονταν στο εξωτερικό χώρο και μάλιστα η ώρα ήταν 6:45 όταν έφτασε και ο τελευταίος από τους καταγγέλλοντες στην τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας.

«Έφτασα με την γυναίκα μου 06:45, ρώτησα γιατί ήταν έξω όσοι περίμεναν και αν συμπληρώθηκε ο αριθμός των πιστών εντός του Ναού και ήταν αυτή η αιτία.

Τα άτομα που ήταν απέξω μου είπαν πως είναι κλειστή από την αρχή: «ήρθαμε για να είμαστε από τους πρώτους ώστε να μπούμε και βρήκαμε κλειστές τις πόρτες. Με εντολή του ίδιου του ιερέα έκλεισε η εκκλησία, δεν αφήνουν κανέναν να μπεί. Και χθες, παραμονή Φώτων, ο εφημέριος ιερέας π.Β.(που θα λειτουργούσε εκτός Αγρινίου με εντολή Μητροπολίτη) έδωσε εντολή ο ίδιος, να ανοίξει η εκκλησία στον νεότερο ιερά π.Δ. μιας και ήταν η γενική εντολή ΔΙΣ και Μητρόπολης».

«Πραγματικά δεν πίστευα σε αυτό που άκουγα. Εγώ ξέρω πως υπάρχει εντολή από την ΔΙΣ και την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες και μάλιστα έγινε και τόσος ντόρος . Χτύπησα έντονα και επανειλημμένα την πόρτα μήπως κάποιος με ενημερώσει. Δυστυχώς καμία απάντηση. Μιλήσαμε μεταξύ μας και έτσι μεταβήκαμε σε άλλους Ι. Ναούς ώστε να εκκλησιαστούμε όπως και έγινε τηρώντας κανονικά τα μέτρα και έχοντας όλοι οι Ι.Ν. τις πόρτες ανοιχτές .»

«Ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας είναι γιατί θα πρέπει να ακούγονται όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και οι αυθαιρεσίες. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πως ο συγκεκριμένος ιερέας πήρε αυτή την απόφαση βάζοντας στην άκρη, παρακούοντας την εντολή που εφημέριου-ανωτέρου του, της Μητρόπολης και της ΔΙΣ.

Με το έτσι θέλω έκλεισε τις πόρτες;

Δεν συμπληρώθηκαν τα 25 άτομα ώστε να το σεβαστούμε και να πούμε εντάξει, έτσι είναι ο νόμος.

Ποιος είναι ο ιερέας που παίρνει μια τέτοια απόφαση; Ποια πόρτα κλείνει; του σπιτιού του;

Θα επικοινωνήσουμε και με την Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας ώστε να ενημερώσουμε ως πιστοί για το τι συμβαίνει.»

Αυτά ειπώθηκαν και μας καταγγέλθηκαν για χθες ανήμερα των Φώτων 2021.

Όλοι πάλευαν ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί οι Ι. Ναοί και να Αγιαστούν τα ύδατα έστω με μόνο τον ιερέα και κάποιοι άλλοι κλείνουν τις πόρτες.

Ευχή μας να μη υπάρξουν άλλα τέτοια περιστατικά.

 

 

 

Please follow and like us: