Αγρίνιο: Ναι στην πεζοδρόμηση αλλά . . . για τους πεζούς (φωτό-βίντεο)

Την πήρε η Δημοτική Αρχή την απόφαση να πεζοδρομήσει κεντρικά σημεία της πόλης του Αγρινίου και μπήκαν οι σημάνσεις και έπεσαν και πρόστιμα στην αρχή και τελικά αρχίσαμε να συνηθίζουμε πως πλέον σε κάποιες οδούς δεν περνά ούτε Ι.Χ ούτε δίκυκλο.

Άντε στην αρχή τις πρώτες μέρες να καταλάβουμε πως ίσως κάποιος να ξεχάστηκε και να πέρασε, αν και οι σημάνσεις στο κέντρο του δρόμου με το απαγορευτικό στο θύμιζαν πολύ καλά καθώς και η έντονη παρουσία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Με το που πέρασε το καλοκαίρι ημερολογιακά και μαζευτήκαμε ξανά, ξεχάσαμε πολλά σε αυτή την πόλη. . .

Άνετα πλέον μπαίνουμε στους δρόμους της πλατείας Δημοκρατίας και τους διασχίζουμε τόσο με Ι.Χ όσο και με δίκυκλο. Οι καταγγελίες των πολιτών που περπατούν αμέριμνοι με την σιγουριά του πεζόδρομου και που ξαφνικά περνά από δίπλα τους κάποιο όχημα, πάρα πολλές.

Τα παιδιά που τρέχουν και παίζουν αμέριμνα δεκάδες. Ποιος τα προστατεύει;

Πόσες φορές έχουμε δει όλοι παραγκονισμένα και μετακινημένα σήματα απαγόρευσης; Και όχι ώρες προμήθειας καταστημάτων.

Αρκετό το υλικό με φωτογραφίες και βίντεο που έχουμε, τόσο από πολίτες όσο και με την δική μας διαπίστωση κάνοντας το ρεπορτάζ, με κίνηση μέσα στην πλατεία και κάποιοι που τα βλέπουν σφυρίζουν αδιάφορα.

Αλήθεια πως φτάνεις στην πλατεία και παρκάρεις τόσο άνετα;

Δεν θα τα δείτε όλα και ο λόγος, γιατί δεν θεωρούμε πως η λύση είναι να δούμε το ποιος πέρασε, αλλά να μην το επαναλάβουμε και να σταματήσει αυτός ο ωχαδερφισμός πως δεν έγινε και κάτι που πέρασα μια φορά.

Μάλιστα πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας, μας τόνισαν πως μιλώντας με το τμήμα Τροχαίας Αγρινίου, τους είπαν να επικοινωνήσουν με την Δημοτική Αστυνομία γιατί αυτή είναι υπεύθυνη. Να κάνουν εκεί την καταγγελία τους σαν ευσυνείδητοι πολίτες, ώστε να μπει μια πιο μόνιμη σήμανση για να βοηθηθεί και η Τροχαία.

Οι αρμόδιοι ας βρουν μια μόνιμη λύση . . . ο πεζόδρομος είναι πεζόδρομος και δεν μπορεί ο καθείς να κάνει πάντα ότι τον βολεύει.

Ελπίζουμε και απευχόμεθα να μην φτάσουμε στην κάλυψη ρεπορτάζ κάποιου ατυχήματος με Ι.Χ ή δίκυκλο μέσα σε πεζόδρομο με πεζό ή κάποιο παιδί για να συμμορφωθούμε ή για να πάρουμε την κατάσταση πιο σοβαρά.

 

 

Please follow and like us: