-->

Αγρίνιο: Με αντιδράσεις-εντάσεις-καθυστερήσεις και μάσκες το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι της χρονιάς φέτος ανήμερα του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με πολύ διαφορετική αίσθηση από άλλες χρονιές.

11 Σεπτέμβρη ήταν πάντα η καταληκτική ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς και υπήρχε η αλλαγή μόνο αν η εν λόγω ημερομηνία έπεφτε Σαββατοκύριακο.

Φέτος κάποιοι αποφάσισαν να ξεκινήσει ανήμερα του Σταυρού, με τους ιερείς να τρέχουν και να μην φτάνουν μετά το τέλος της πρωινής Θείας Λειτουργίας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, για να τελέσουν τον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μεγάλες οι καθυστερήσεις, από τις 10:00 που ήταν το πρόγραμμα σε σχολεία ο Αγιασμός τελέσθηκε στις 11:00 και στις 12:00 με γονείς και μαθητές να ιδροκοπούν περιμένοντας τις περισσότερες φορές μέσα στον ήλιο.

Η μάσκα μάσκα όμως με τον ιδρώτα να τρέχει, τα παιδιά μικρής ηλικίας να την χρησιμοποιούν για να σκουπιστούν, άλλα να τρέχουν με αυτή και άλλα να την κρατούν στο χέρι. Οι δάσκαλοι-καθηγητές να προσπαθούν να εφαρμόσουν τον νόμο και οι γονείς ανάλογα με το τι θεωρούν σωστό για τα παιδιά τους και δέχονται, να πράττουν.

Δεν ήταν λίγα στα σχολεία της πόλης του Αγρινίου που υπήρξαν έντονες αντιδράσεις πολλών μάλιστα γονέων για την χρήση μάσκας.

Η τοποθέτησή τους κατά το ρεπορτάζ μας ήταν:

Θα θέλαμε να μας διαβεβαιώσουν

1)για την καταλληλότητα της μάσκας,

2)ποιο το δελτίο της από την κατασκευαστική εταιρεία και

3)ποιες οι προδιαγραφές της για να την φορά ένα παιδί από 5 ετών.

4)Επίσης , στα παιδιά θα πρέπει να λέγετε μην τρέχετε ώστε να μπορούν να φορούν μάσκα. Αλήθεια μπορείς να πεις σε ένα παιδί μην τρέχεις και μην παίξεις ;

5)Δεν είναι άρρωστα τα παιδιά μας ούτε ήρθαν σε νοσοκομείο για να φορούν μάσκα. Τι κατάσταση είναι αυτή;

6) Για μετρήστε μέσα στις αίθουσες, είναι το πολύ 17 τα παιδιά;

7)Οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δεν θα το αφήσουν έτσι αυτό ή μάλλον δεν πρέπει να το αφήσουν.

Βέβαια υπήρξε και η άλλη πλευρά με την πλήρη και άκρως τήρηση του νόμου κατά γράμμα τόσο σε παιδιά όσο και σε γονείς.

Πολλά τα κενά, πολλά τα ερωτήματα όσον αφορά την μάσκα και το σίγουρο είναι πως θα δυσκολευτούν τόσο δάσκαλοι και καθηγητές όσο και παιδιά.

Μάλιστα μιλώντας με δασκάλους δεν μας έκρυψαν τον φόβο τους για την μη επαρκή οξυγόνωση των παιδιών μέσα στις αίθουσες, ιδιαίτερα όσο ακόμη κρατούν οι υψηλέ θερμοκρασίες ή και με τις πρώτες βροχές στην περιοχή μας.

Εμείς θα ευχηθούμε από πλευράς μας Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους, καλή δύναμη,αντοχή, και ανοχή. . .

. . .όμως αυτό που είδαμε σήμερα στις σχολικές μονάδες, μόνο καλό ξεκίνημα με προδιαγραφές δεν το λες, όταν προκαλείς αναστάτωση και ταλαιπωρία σε ιερείς , παιδιά , γονείς και δεν έχεις σκεφτεί απλά το πρώτο κουδούνι να χτυπήσει όπως πάντα στις 11 Σεπτέμβρη μιας και η κανονικότητα σε όλα τα άλλα έχει πάει περίπατο!!!

 

 

Please follow and like us: