Αγρίνιο: Μαθητική πορεία διαμαρτυρίας (φωτό)

Από την πλατεία Δημάδη ξεκίνησε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 10:30 η μαθητική πορεία διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο και κατέληξε στην πλατεία Δημοκρατίας.

σχολ. διαμ..

Οι μαθητές πραγματοποίησαν αυτή τους την διαμαρτυρία με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι μαθητές φώναζαν συνθήματα και καλούσαν τον κόσμο να στηρίξει τις κινητοποιήσεις τους και τον αγώνα τους.

1διαμαρτ.σχολ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.
«Από τώρα σε κάθε σχολείο συζητάμε, παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες με συναυλίες, κλεισίματα δρόμων κ.ά. Την 28η Οκτωβρίου παίρνουμε πάνω μας τις σχολικές γιορτές. Δεν ξεχνάμε τι θα πει φασισμός, δεν ξεχνάμε τα διδάγματα της ιστορίας του λαού μας. Παράλληλα, εκλέγουμε αγωνιστικά 5μελή – 15μελή και ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη!
Οργανώνουμε – συντονίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα σχολεία γιατί:
…για ακόμα μια χρονιά καταργούν ειδικότητες και τομείς στα ΕΠΑΛ.
…τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν… Λείπουν καθηγητές, αναλώσιμα, υποδομές, τα εργαστήρια είναι απαρχαιωμένα ή ανύπαρκτα, η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία δεν λειτουργούν.
…δεν δεχόμαστε το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων.
…δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.
…δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε όλη μέρα μέσα σε ένα ατέλειωτο τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο.
…το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
…η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά… η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, με περισσότερες εξετάσεις πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα πιο εξοντωτικό για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «SOS». Ούτε να το σκέφτονται! Δεν θα περάσει!
Όλοι οι μαθητές τώρα μια γροθιά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά!».