Αγρίνιο: Καταστηματάρχης έδιωξε πελάτες που έπιναν καφέ γιατί έτσι το μαγαζί . . . «δεν βγαίνει»

«Δεν μπορώ να κρατάω το τραπέζι με καφέ μόνο, δεν βγαίνω, το τραπέζι είναι ρεζερβέ μετά τις 21:00» απάντησε ιδιοκτήτης καφετέριας σε πελάτες, που ενώ κάθονταν, δέχθηκαν την ενημέρωση αρχικά από τον σερβιτόρο πως πρέπει να φύγουν μέχρι τις 21:00 και στην συνέχεια οι πελάτες το άκουσαν και από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη.

Πέλατης-πολίτης της πόλης επικοινώνησε με το agrinioreport και κατήγγειλε το παρακάτω περιστατικό μαζί με τις φωτογραφίες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή….

Χθες Παρασκευή μια παρέα πέντε ατόμων κανονίζει να πιει τον καφέ της σε κάποιο σημείο της πόλης και να περάσουν όμορφα. Αρχικά φτάνουν στις 20:30 σε γνωστή καφετέρια τα δύο άτομα, βρίσκουν τραπέζι με δυο καρέκλες και ενημερώνουν τον σερβιτόρο πως περιμένουν άλλους τρεις. Με ευγένεια ο σερβιτόρος τους είπε πως θα μπορέσει να τους καλύψει και σε καρέκλες σε λίγο ή σε άλλο τραπέζι. Στην συνέχεια πριν καν παραγγείλουν και σερβιριστούν τα δύο άτομα, ο ιδιοκτήτης τους ενημερώνει για να καθίσουν σε άλλο τραπέζι μπροστινό το οποίο τους το υπέδειξε ο ίδιος ώστε να καθίσουν και τα πέντε άτομα στη συνέχεια.

Λίγο πριν πάει 21:00 ο σερβιτόρος τους ενημερώνει πως θα πρέπει να φύγουν γιατί τα τραπέζια είναι ρεζερβέ. Ο πελάτης ρωτά γιατί δεν ενημερώθηκε όταν ζήτησε τις παραπάνω καρέκλες και που είναι το ταμπελάκι που αναγράφει το ρεζερβέ. Να σημειώσουμε εδώ πως αυτή η κίνηση έγινε σε όλα τα εμπρόσθια τραπέζια όπου έπιναν οι πελάτες καφέ. Στο σημείο έφτασε ο υπεύθυνος του καταστήματος που δέχθηκε αυτές τις δύο ερωτήσεις.

Η απάντησή του, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του πελάτη ήταν:

«Δεν μπορώ να κρατάω το τραπέζι με καφέ μόνο, δεν βγαίνω, το τραπέζι είναι ρεζερβέ μετά τις 21:00».

-Μα τι να πιούμε κύριέ μου στις 20:30; Να αρχίσουμε τα ουίσκι; αφού σερβίρετε ακόμη καφέ. Έχουμε πει να μας φέρουν σε λίγο κρασί και έρχεται και η παρέα μας.

Τελικά ζήτησαν λογαριασμό και απόδειξη που δεν υπήρχε στο τραπέζι με το σερβίρισμα του καφέ, ακύρωσαν το κρασί και κάθισαν στο ακριβώς δίπλα μαγαζί παραγγέλνοντας κρασιά και μπύρες και τα πέντε άτομα που τελικά συγκεντρώθηκαν.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, αυτό που θέλει να επισημάνει είναι η αγένεια και ο αντιεπαγγελματισμός κάποιων, η μη εκτίμηση ακόμη και των 5 ευρώ που σου αφήνει ο πελάτης στο μαγαζί και μάλιστα αυτές τις εποχές. «Αλήθεια»  μας τόνισε, «ποιος έχει κοιτάξει την τιμή του καφέ πριν και μετά από την πτώση του ΦΠΑ; Γίνονται έλεγχοι;»

Γι αυτό μας έστειλε και την απόδειξη η οποία κόπηκε όταν ο πελάτης την ζήτησε και ευτυχώς όπως μας είπε, ήταν μέσα στο επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα, μόλις ένα λεπτό πριν τις 21:00 που χτύπαγε η λήξη του ελεύθερου και ξεκινούσε το ρεζερβέ. . .

Εμείς δεν έχουμε κάτι να πούμε πάνω σε αυτό. . . απλά τα συμπεράσματα δικά σας.