Αγρίνιο: Ηχηρό το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού από την πλατεία Δημοκρατίας(φωτό-βίντεο)

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σήμερα Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού,σε συνεργασία με το  Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Του Μαστού «Άλμα Ζωής»  Νομού Αχαΐας, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα από την κεντρική πλατεία του Αγρινίου ολοκληρώνοντας έτσι μια σειρά δράσεων .

Πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου υλικού  και ενημέρωση  των γυναικών από εθελόντριες  και συλλόγους γυναικών τις πόλης μας, και φώναξαν δυνατά  ΜΑΘΕ   ΠΡΟΛΑΒΕ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ.

Στην συνέχεια ροζ μπαλόνια αφέθηκαν από τα χέρια όλων στον ουρανό στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας και της ζωής σε κάθε γωνιά.

Σκοπός των δράσεων  και φέτος ήταν η ευαισθητοποίηση  συλλόγων,  φορέων και  των γυναικών  έτσι ώστε συντονισμένα να πληροφορηθεί κάθε γυναίκα  για  τη σημασία της  έγκαιρης διάγνωσης  του καρκίνου  και να ενθαρρυνθεί σε τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Η παρότρυνση των γυναικών για  τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεση τους με τις δομές υγείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νίκη κατά του καρκίνου των γυναικών.