Αγρίνιο: Εκκένωση πολυκατοικίας-Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Πολυκατοικία στο Αγρίνιο εκκενώθηκε χθες τα ξημερώματα στις 03:20 μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 34.

Άμεσα κλήθηκε και έφτασε στο σημείο ισχυρή δύναμη της Π.Υ. Αγρινίου καθώς και της Αστυνομίας.

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Π.Υ Αγρινίου με 10 πυροσβέστες ενώ δόθηκε εντολή για εκκένωση της πολυκατοικίας για προληπτικούς λόγους, από τον επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης, Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου Στράτου Πετράκη, λόγω των πυκνών καπνών που υπήρχαν εντός της πολυκατοικίας.

Οι πυροσβέστες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εισήλθαν στο διαμέρισμα ξεκίνησαν την κατάσβεση και την αναζήτηση του ενοίκου, καθώς δεν γνώριζαν εάν απουσίαζε από αυτό.

Τελικά μετά από συντονισμένες έρευνες Π.Υ και Αστυνομίας διευκρινίστηκε ότι ο ένοικος έλειπε από το φλεγόμενο διαμέρισμα της πολυκατοικίας. Η επιχείρηση της κατάσβεσης ολοκληρώθηκε στις 06:00 το πρωί ,χωρίς να κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή.

Εντός του διαμερίσματος που ξέσπασε η πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Επίσης ζημιές προκλήθηκαν και στους εσωτερικούς χώρους της πολυκατοικίας λόγω των πυκνών καπνών.

Το ευτύχημα ήταν πως δεν κινδύνεψε καμιά ανθρώπινη ζωή χάρη στην άμεση και σωστή κινητοποίηση της Π.Υ Αγρινίου καθώς και της Αστυνομίας.

Τα αίτια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς ερευνά η Π.Υ Αγρινίου.