Αγρίνιο:Το αδιαχώρητο χθες στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά στο Βιβλιοτρόπιο(φωτό-βίντεο-ηχητικό)

Σε ένα κατάμεστο βιβλιοπωλείο στην κυριολεξία, στην πόλη του Αγρινίου, βρέθηκε χθες λίγο μετά τις 20:00 και παρουσίασε το νέο της βιβλίο «ΖΩΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ» η πολυαγαπημένη συγγραφέας Ελένη Μαντά.

Οι αναγνώστες της, την περίμεναν από νωρίς στο Βιβλιοτρόπιο παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση, συνομίλησαν μαζί της, και η Λένα Μαντά πρόσχαρη όπως πάντα και πρόθυμη απάντησε σε κάθε ερώτησή τους, υπέγραψε τα αντίτυπα του βιβλίου της και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο, μια βιογραφία,

Φραντζέσκα, η ηρωίδα μου… Αθηνά, η μητέρα μου… Ζωή σε πόλεμο, η ζωή της…

Η ιστορία της, η διαδρομή της, οι επιλογές της, η σχέση μας και τα δεκαεννιά χρόνια που έμεινα μαζί της. Σε πόλεμο με όλους η μητέρα μου. Μ’ εμένα, με τους φίλους της, με τους δικούς της, με την ίδια τη ζωή τελικά…

Μαζί με την ιστορία της, και τα δικά μου παιδικά και εφηβικά χρόνια. Λόγια που δεν ειπώθηκαν, παραλείψεις που έφεραν πόνο, πράξεις που πλήγωσαν, χαμένες αγκαλιές και δάκρυα. Όλα μέσα σε τούτες τις σελίδες, που, εκτός από βιογραφία, έγιναν κι ένα οδυνηρό ταξίδι στο δικό μου χθες, στην αφετηρία μου…

Η Λένα Μαντά χθες το πρωί παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στην δημοσιογράφο Δήμητρα Νταγιάντα κατά την διάρκεια της εκπομπής της «Γιατί Όλα Συμβαίνουν» στο ραδιοφωνικό σταθμό AERAS FM 99.5 σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου της στο Αγρίνιο αλλά και με το θέμα που αυτή την φορά καταπιάστηκε για την συγγραφή της που ήταν για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά η βιογραφία.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επί τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς» το 2009 και το 2011 από το περιοδικό Life & Style. To 2016 της απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ηρωίδα-Έμπνευση», για το μυθιστόρημά της ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα τουρκικά, στα κινεζικά, στα αλβανικά, στα σερβικά και στα βουλγαρικά, ενώ συνολικά έχουν πουλήσει περισσότερο από 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ελλάδα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί δεκαπέντε μυθιστορήματά της, καθώς και δύο συλλογές διηγημάτων.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Φωτό-ρεπορτάζ-βίντεο: Δήμητρα Νταγιάντα

Χορηγός επικοινωνίας : agrinioreport.com