ΑΑΔΕ: Με λουκέτο ως και τριών μηνών τιμωρούνται τα βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα

Η ΑΑΔΕ θα προχωρά στην δημοσιοποίηση των στοιχείων τους στον ιστότοπο της για ένα χρόνο.

 

Με ως και τρεις μήνες λουκέτο θα τιμωρούνται όσα  πρατήρια υγρών καυσίμων εντοπίζονται να κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ θα προχωρά στην δημοσιοποίηση των στοιχείων τους στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ για ένα χρόνο, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες.

Οι ημέρες σφράγισης, ανάλογα με την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων, που θα προκύπτει από τον εργαστηριακό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους, είναι οι εξής:

μέχρι 5.000 λίτρα: 10 ημέρες

άνω των 5.000 λίτρων-20.000 λίτρα: 30 ήμερες

άνω των 20.000 λίτρων-45.000 λίτρα: 50 ήμερες

άνω των 45.000 λίτρων: 90 ημέρες

Πώς γίνεται η σφράγιση

Η σφράγιση επιβάλλεται σε όλες τις δεξαμενές του πρατηρίου ή όποιας άλλης εγκατάστασης, με ειδικές σφραγίδες και αυτοκόλλητες ταινίες στην κεντρική είσοδο και στις αντλίες. Στις αυτοκόλλητες ταινίες αναγράφεται εμφανώς στα ελληνικά και τα αγγλικά ότι το πρατήριο σφραγίζεται λόγω νοθείας.

Τα νοθευμένα καύσιμα πρέπει να απαντλούνται υποχρεωτικά με ειδικές διαδικασίες και με δαπάνες του ιδιοκτήτη του πρατηρίου, κατά τη διάρκεια που αυτό θα είναι σφραγισμένο, αλλιώς η εγκατάσταση δεν θα μπορεί να λειτουργεί μετά το πέρας της σφράγισής της.

Η διαδικασία δημοσιοποίησης

Επιπλέον, η ΑΑΔΕ, τηρώντας το πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δημοσιοποιεί στον ιστότοπό της (www.aade.gr) για ένα έτος τα στοιχεία των παραβατών, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες.

Τα στοιχεία, που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, είναι:

Το ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του φυσικού προσώπου ή η επωνυμία του νομικού προσώπου και ο διακριτικός του τίτλος

Η πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση

Ο αριθμός και η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης δημοσιοποίησης της παράβασης

H περιγραφή της παράβασης

Η ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων που εντοπίσθηκε

Το χρονικό διάστημα της σφράγισης της εγκατάστασης

Η τυχόν άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης δημοσιοποίησης

Ο αριθμός της απόφασης επί της προσφυγής και η τυχόν άσκηση ενδίκων μέσων.

 

 

pronews.gr

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

 

Please follow and like us: