Έρχονται απαγορεύσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία;

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι η ηλεκτρική ενέργεια θα είναι σε έλλειψη το χειμώνα της ενεργειακής κρίσης. Μια χώρα στην Ευρώπη εξετάζει τώρα ακόμη και το ενδεχόμενο απαγόρευσης της οδήγησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

  • Η Ελβετία σχεδιάζει όριο ταχύτητας 100 αντί 120 για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα
  • Πρόσθετες απαγορεύσεις οδήγησης για ιδιωτικές μετακινήσεις που δεν είναι απολύτως απαραίτητες

Είναι αυτά τα σενάρια δυνατά και στη Γερμανία;

Στην Ελβετία, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας. Αν και η χώρα παράγει πολλή ενέργεια από υδροηλεκτρική ενέργεια, εξαρτάται επίσης από τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Για να αποφευχθεί ένα μπλακ άουτ, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν από περιορισμούς.

Η Ελβετία θα αποφασίσει σχετικά στις 12 Δεκεμβρίου σχετικά με το σχέδιο του “Διατάγματος για τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας”.

Η Ελβετία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης οδήγησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σε περίπτωση έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της γενικής ενεργειακής κρίσης, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν δύο μέτρα:

Όριο ταχύτητας στους εθνικούς δρόμους 100 km/h: Καθώς ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται σταθερά στην Ελβετία, αυξάνεται και το δυναμικό εξοικονόμησης, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί με ένα όριο ταχύτητας, αναφέρει το σχέδιο.

Επιπλέον, έτσι εξοικονομείται ορυκτέλαιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γεννήτριες έκτακτης ανάγκης, συστήματα διπλής καύσης κ.λπ.

Υπάρχει επίσης λιγότερη ανάγκη για ανεφοδιασμό, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαγόρευση οδήγησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Σε μια σοβαρή κατάσταση συνεχιζόμενης έλλειψης, η οποία κλιμακώνεται σε τέσσερα επίπεδα κλιμάκωσης, η ιδιωτική χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούσε να περιοριστεί σε απολύτως απαραίτητες διαδρομές στο επίπεδο 3.

Η χρήση θα επιτρέπεται για ταξίδια όπως ψώνια, ραντεβού με γιατρούς και για επαγγελματικούς σκοπούς.

Φόβος blackout: Απαγόρευση οδήγησης και στη Γερμανία;

Σύμφωνα με τους ενεργειακούς εμπειρογνώμονες της ADAC, οι απαγορεύσεις οδήγησης για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, οι οποίες συζητούνται επίσης στην Ελβετία ως έσχατο μέτρο, δεν μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στη Γερμανία.

Οι συνθήκες-πλαίσιο στις δύο χώρες είναι πολύ διαφορετικές για κάτι τέτοιο: Το 2019, για παράδειγμα, η Γερμανία εξήγαγε σημαντικά περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από όση εισήγαγε. Ακόμη και η τρέχουσα ενεργειακή κρίση δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Γερμανία είναι βασικά σε καλή θέση με ένα μείγμα σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βασικού φορτίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ωστόσο, η επέκταση του δικτύου και η ψηφιοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει τώρα να προωθηθούν με πλήρη ταχύτητα. Η ελαστικοποίηση της παραγωγής (μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) πρέπει να ακολουθηθεί από την ελαστικοποίηση της κατανάλωσης.

Συμβουλή της ADAC για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό φορτίζοντας τα οχήματά τους σε περιόδους χαμηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας – για παράδειγμα τη νύχτα.

Στο μέλλον, τεχνολογίες όπως η αμφίδρομη φόρτιση μπορούν επίσης να συμβάλουν στη σταθεροποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας όταν η παραγωγή παρουσιάζει διακυμάνσεις.

 

/grland.info

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: