“Έρχεται” το κουπόνι φαγητού

Ποιοι θα πάρουν το νέο voucher τροφίμων.

Οικογενειακή κατάσταση και ετήσιο εισόδημα τα κριτήρια για την χορήγηση της επιταγής.

Νέο όπλο στη “φαρέτρα” της Κυβέρνησης κατά της ακρίβειας και της στήριξης των φτωχών νοικοκυριών αναμένεται να αποτελέσει το Food Pass.  

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση σκέφτεται να εκδώσει επιταγή για το φαγητό ύψους 100 ευρώ και πιθανότατα θα αφορά προϊόντα μόνο από το καλάθι του νοικοκυριού.

Η χορήγηση της επιταγής θα γίνει βάσει αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων και τα κυρία κριτήρια που θα εξετάζονται θα είναι η οικογενειακή κατάσταση και το ετήσιο εισόδημα.

Προτεραιότητα για τη χορήγηση του συγκεκριμένου voucher θα αποτελέσουν οι οικογένειες με παιδιά και μάλιστα, βαρύτητα θα έχει ο αριθμός των παιδιών. Το ποσό θα κυμαίνεται μεταξύ 100-150 ευρώ και αναμένεται να υπάρξουν και ανάλογες προσαυξήσεις στην επιδότηση.

Οι τελικές αποφάσεις για το food pass αναμένεται θα ληφθούν αρχές του 2023.

 

workenter.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: