Ένωση Οικοδόμων: Απόφαση συμμετοχής σε συλλαλητήριο και απεργία

Το  Δ.Σ.  του σωματείου  σε συνεδρίασή του  τη Δευτέρα 31 Μάη εκτίμησε τη δράση του προηγούμενου διαστήματος  και τη συμβολή του  για την πετυχημένη απεργία  στις 6 Μάη και το συλλαλητήριο στις 14 Μάη.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους  στις κατασκευές , Έλληνες και μετανάστες,  να κλιμακώσουμε  τον αγώνα μας  το επόμενο διάστημα απέναντι στην κυβέρνηση και τους μονοπωλιακούς ομίλους,  που φέρνουν  το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα.

Νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο  και επιβάλλει την 10ωρη  και 12ωρη εργασία , επεκτείνει την  κατάργηση της Κυριακής  αργίας σε περισσότερους κλάδους , όπως  των κατασκευών  με την παραγωγή του σκυροδέματος  και τις Κυριακές.   Βάζει περαιτέρω εμπόδια   στη συνδικαλιστική δράση με το ηλεκτρονικό φακέλωμα  των  μελών των σωματείων.  Καταργεί την Επιθεώρηση Εργασίας.

Απαιτούμε  να αποσυρθεί το νομοσχέδιο εδώ και τώρα.

Να καταργηθούν  όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων , της διευθέτησης, της ευελιξίας , του χτυπήματος  των Σ.Σ.Ε., του παγώματος  των μισθών , των  αντιασφαλιστικών νόμων.

Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι  νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ  και του χτυπήματος των διαδηλώσεων της Ν.Δ. , όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μέσα στην πανδημία.

Διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα . Τώρα 5ήμερο, 35ωρο.

Κλιμακώνουμε  τον αγώνα μας  ενάντια στα σχέδια  κυβέρνησης και μονοπωλίων .

Στηρίζουμε  τις αποφάσεις του Ε.Κ.Α. και τις Ομοσπονδίας Οικοδόμων  για συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο  και  δίνουμε δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Α στην κεντρική πλατεία   την Πέμπτη 10 Ιούνη  ώρα 10:30 π.μ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να δυναμώσουμε τον αγώνα μας , να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας  μπροστά στις αρχαιρεσίες  του  σωματείου. Το Δ.Σ. αποφάσισε  την πραγματοποίηση  της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης την Πέμπτη 17 Ιούνη , ώρα 7:00 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας . Να μη μείνει κανένας συνάδελφος εργαζόμενος  με σταυρωμένα  τα χέρια .

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ  ΑΙΩΝΑ  ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.

Please follow and like us: