Ένα ή δύο hotspot στον Δήμο Αγρινίου; Επιθεωρήσεις και αναζητήσεις κατάλληλων σημείων

Φεύγουμε πλέον από το αν θα έχουμε ή όχι hotspot στον Δήμο μας από ότι μας δείχνουν οι εξελίξεις και αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε τελικά που και πόσα θα είναι αυτά; Κλειστές και ανοιχτές δομές; Και πόσα τα άτομα που θα φιλοξενηθούν;

Δεν συνηθίζουμε να κάνουμε θέμα απλά μια είδηση όταν δεν υπάρχει ουσία και γεγονός. Έτσι αντιμετωπίσαμε την επίσημη επίσκεψη και επιθεώρηση κλιμακίου της Αστυνομίας σε μη ενεργή ξενοδοχειακή επιχείρηση στο Καστράκι και τώρα, την επίσκεψη-επιθεώρηση από αξιωματικό του Στρατού την Παρασκευή 15/11, στις εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρομίου στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και μετά από ρεπορτάζ η επιθεώρηση από αξιωματικό του Στρατού στην 132 Σμηναρχία Μάχης που έγινε Αεροπορικό Απόσπασμα ολοκληρώθηκε, τα στοιχεία που έπρεπε να ληφθούν ελήφθησαν και θα κατατεθούν σήμερα-αύριο στη συνεδρίαση του συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό.

Βέβαια η σημαντική είδηση είναι πως η επικρατέστερη εκδοχή για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν είναι το Αεροπορικό Απόσπασμα αλλά το σημείο του παλαιού πολιτικού αεροδρομίου με την τόσο μεγάλη έκταση που διαθέτει.  Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκεί από ότι φαίνεται θα μεταφερθούν όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και μιλάμε για κλειστή δομή ενώ στην περιοχή του Καστρακίου θα μεταβούν οι κατέχοντες τα απαραίτητα έγγραφα και μιλάμε για ανοιχτή δομή.

Αν μιλήσουμε για τον αριθμό σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας , υπολογίζονται για πάνω από 1000 άτομα.

Ο λόγος που προς το παρόν δεν αφορά τόσο το Αεροπορικό Απόσπασμα για την μεταφορά προσφύγων-μεταναστών είναι γιατί εκεί υπάρχουν ευπαθή υλικά που δεν το επιτρέπουν. Τώρα αν αυτό αλλάξει θα το δούμε στην πορεία.

Για ένα τόσο σημαντικό θέμα έχει λάβει ενημέρωση η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια; Αν δεν κάνουμε λάθος το σημείο του παλαιού πολιτικού αεροδρομίου(αν τελικά επικρατήσει αυτή η επιλογή) έχει δρομολογηθεί με αποφάσεις και έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο. Τι γίνεται με αυτό το θέμα;

Βέβαια η επίσκεψη-επιθεώρηση από τον αξιωματικό του Στρατού δεν σταμάτησε ούτε άρχισε από το Αγρίνιο, μετά από εδώ μετέβη στην Ήπειρο.

Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε τις αποφάσεις του αρμόδιου συμβουλίου που θα παρθούν πάνω σε αυτό το θέμα.

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε και κάτι άλλο που δεν υπολόγισαν καλά ή δεν το σκέφτηκαν όσοι επισκέφθηκαν-επιθεώρησαν κατά καιρούς σημεία υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και είναι οι «γείτονες» της κάθε περιοχής.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως πολλά sites πλέον και όχι τοπικά δημοσιεύουν πως το αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αγρίνιο γίνεται hotspot.

Hotspot γίνεται αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αγρίνιο