Έκλεισαν και τα 5 σημεία υποδοχής νεοσυλλέκτων στον Έβρο

Δεν έκλεισαν μόνο τα Σημεία Υποδοχής Νεοσύλλεκτων Οπλιτών σε Ρόδο και Κω. Έκλεισαν και τα 5 ΣΥΠΟ που υπήρχαν στη Θράκη!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέμεινε και υλοποιεί την ακατανόητη απόφαση της για επαναλειτουργία των Κέντρων Νεοσυλλέκτων στην ηπειρωτική Ελλάδα, μάλλον επειδή υπολόγισε ότι εκεί τα «ψηφαλάκια» είναι περισσότερα και …συμφέρει καλύτερα να πάμε προς τα πίσω…

Το 2018 είχε αποφασιστεί το κλείσιμο των Κέντρων Νεοσυλλέκτων και η δημιουργία των ΣΥΠΟ, με το σκεπτικό οι νεοσύλλεκτοι να παρουσιάζονται απ ευθείας στις ακριτικές περιοχές που θα έκαναν τη θητεία τους.

Προφανώς και υπήρξαν αντιδράσεις από τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούσαν τα ΚΕΝ. Μετά από καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα το το σχέδιο των ΣΥΠΟ προχώρησε. Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη που γενικώς «μεταρρυθμίζει» μας επαναφέρει στα ΚΕΝ.

Ποιος πληρώνει; Όλοι εμείς. Κι αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα.

Σε τι ακριβώς εξυπηρετεί να παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι στην ηπειρωτική Ελλάδα και μετά να προωθούνται -όσοι δεν έχουν βύσμα- σε μονάδες των νησιών και του Έβρου;

Έλα ντε…

 

 

militaire.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: