Έκκληση για βοήθεια στους τοπικούς άρχοντες και στη Μητρόπολη από τους «Φίλους των Μοναστηριών του Αποκορου» για το Μοναστήρι του Αη Γιάννη Προδρόμου Δερβέκιστας

Αγαπητοί φίλοι και χωριανοί!!

Εμείς ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΥΡΟΥ <<ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ & ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΔΕΡΒΕΚΙΣΤΑΣ>> ενημερωθήκαμε από την γερόντισσα Μαγδαληνή που διακονεί το Μοναστήρι του Αη ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ ότι η ΔΕΗ με απόφαση της στις 16/9/2020 παύει να δίνει ρεύμα στο Μοναστήρι!!!

Αυτό γίνεται γιατί πλέον της 10ετίας έχει να εξοφληθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό των 5.161 ευρώ!!!Το ποσό αυτό καλείται να εξοφλήσει το Μοναστήρι μας και δεν είναι σωστό και δίκαιο η γερόντισσα που έχει εγκατασταθεί στο Μοναστήρι δέκα μήνες τώρα να αναλάβει μια τέτοια οφειλή!!!Μας δήλωσε ότι από την ημέρα που πήρε το κλειδί του Μοναστηριού οι οφειλές που δημιουργούνται από ρεύμα , τηλέφωνο και ότι άλλο θα εξοφλούνται στην ώρα τους!!!

Χάρη λοιπόν στο ενδιαφέρον εκλεκτής χωριανής μας ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ το γραφείο του οποίου επικοινώνησε με την γερόντισσα, άκουσε το πρόβλημα της και έτσι δόθηκε προσωρινή λύση– παράταση μέχρι 24/10/2020!!!

Για το θέμα ενημερώθηκε και το γραφείο του κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ και έδειξε ανάλογο ενδιαφέρον και επικοινώνησε με την γερόντισσα!!!

ΕΜΕΙΣ όλοι οι ΑΝΑΛΗΨΙΩΤΕΣ που θέλουμε να λέμε ότι το Μοναστήρι είναι δικό μας, ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν για την κατάντια αυτής της Ιστορικής και Αγιοτόκου Μονής που λέγεται ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, που λέγεται ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΡΒΕΚΙΣΤΑΣ!!!

Περιμένουμε το ενδιαφέρον της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ , ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ και όλων εκείνων που ευλαβούνται και επικαλούνται το Μοναστήρι μας!!!!

Ο Αη ΓΙΑΝΝΗΣ μας ας σταθεί όρθιος, ας ελεεί , ας φωτίζει και ας δώσει λύσεις!!!

Ευχαριστούμε θερμά τον υφυπουργό ΧΡΙΣΤΟ ΔΗΜΑ για το ενδιαφέρον του και τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ για την άμεση επικοινωνία όταν πληροφορήθηκε το θέμα!!!

Επίσης εκ των προτέρων ευχαριστούμε όλους εσάς για το ενδιαφέρον που θα δείξετε!!!

Η γερόντισσα δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας από το Μοναστήρι γιατί η επικοινωνία είναι κακή, θα το πράξει όταν αποκτήσει διαδικτυακή επικοινωνία και θα σας ενημερώσει και για άλλα χρέη που ακολουθούν, σύμφωνα με δήλωση της!!

Η παρούσα ανάρτηση έγινε με πόνο ψυχής …..

το Μοναστήρι μας είναι ένας θησαυρός, το έχουμε κρυμμένο σαν να ντρεπόμαστε να το αναδείξουμε……….

αξίζει στον ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ!!!!

Please follow and like us: