-->

Άρθρο στους Times of Israel: To beat side effects, Israel considers giving teens just 1 COVID vaccine dose

 Εμμέσως πλην σαφώς γίνονται από τώρα συζητήσεις για υποχρεωτικότητα στα παιδιά (δια των σχολείων). Και η ανησυχία των επιστημόνων είναι να καταπολεμήσουν τις παρενέργειες χορηγώντας 1 δόση εμβολίου σε παιδιά που (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) δεν έχουν σχεδόν κανέναν κίνδυνο από τον ιό, άρα και σχεδόν κανένα προσωπικό όφελος από το εμβόλιο.
Θα συγκρατηθώ και δεν θα χαρακτηρίσω τις συζητήσεις περί έμμεσης υποχρεωτικότητας, ειδικά στα παιδιά. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Πάντως, εκτός από τις αστικές ευθύνες (με δεδομένη την ασυλία των εταιρειών που ταυτόχρονα κερδίζουν δισεκατομμύρια – αυτό κι αν είναι σκάνδαλο από μόνο του), εδώ θα πρέπει να τεθεί και θέμα ποινικών ευθυνών.
Όταν ένας γιατρός διώκεται ανά πάσα στιγμή για βλάβες σε ασθενείς που προκλήθηκαν από θεραπευτική παρέμβαση που έγινε με τη συναίνεση των ασθενών, όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου διώκεται για βλάβες από ατύχημα που προκάλεσε σε κάποιον που με τη συναίνεση του κυκλοφορούσε στο δρόμο (είτε ως οδηγός είτε ως πεζός), δεν θα πρέπει να διωχθεί οποίος παραπληροφορεί και ταυτόχρονα επιβάλλει έμμεση υποχρεωτικότητα παρέμβασης σε υγιείς όταν εμφανιστεί έστω και ένα περιστατικό παρενέργειας;
Η απάντηση από πλευράς δικαίου είναι αυτονόητη.

Ναι στη διαθεσιμότητα των εμβολίων για όλους, αλλά μόνο με προσωπική απόφαση, με διαφάνεια, και με ενήμερη συγκατάθεση. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό τον 21ο αιώνα σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα.

 

https://www.facebook.com/konstantinos.farsalinos/posts/1866652316819844

Please follow and like us: