Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων

Δύο νεκροί και 21 τραυματίες σε συγκρούσεις στις φυλακές Κορυδαλλού.

65BB8F8C03CB5E020205C20A79005CD3Γενικευμένη συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, με δύο νεκρούς και 21 τραυματίες, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αλβανοί και Αραβες -μεταξύ των οποίων Αλγερινοί- συγκρούστηκαν με ομάδα Πακιστανών στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών. Οι συγκρούσεις άρχισαν από το ισόγειο και γρήγορα επεκτάθηκαν σε όλους τους ορόφους και τους διαδρόμους της πτέρυγας.

Η συμπλοκή σημειώθηκε περίπου στις 20:00 και διήρκεσε 30 λεπτά, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για άγριες συγκρούσεις με αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.
Πηγές από τις φυλακές αναφέρουν ότι αιτία της σύγκρουσης είναι ο έλεγχος της πτέρυγας.
Στη διάρκεια της άγριας συμπλοκής δύο Πακιστανοί (35 και 30 ετών) έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 21 κρατούμενοι -και από τα δύο “στρατόπεδα”- τραυματίστηκαν.
Τέσσερις κρατούμενοι είναι βαριά τραυματισμένοι, οι δύο εκ των οποίων εισήχθησαν εσπευσμένα στο χειρουργείο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε  κρίσιμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Τζάνειο νοσηλεύονται 12 τραυματίες, πέντε έχουν μεταφερθεί στο Γεννηματάς και άλλοι τέσσερις στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Έξω από τις φυλακές παρέμεναν έως αργά το βράδυ σε ετοιμότητα δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Πάντως, η κατάσταση είναι πλέον ήρεμη.
Στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται περίπου 500 αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους για υποθέσεις ναρκωτικών.Newsroom ΔΟΛ
Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.