Άγιος Σάββας-Καινούργιο Δ. Αγρινίου: Κίνδυνος για υπερχείλιση ρέματος δίπλα σε κατοικίες-Αυτοψία Δημάρχου σε σημεία που επλήγησαν(φωτό)

Ο «Ιανός» δεν άφησε περιοχή στο πέρασμά του χωρίς μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα με ισχυρούς ανέμους και συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις.

Στην περιοχή Άγιος Σάββας στο Καινούργιο του Δ. Αγρινίου σημειώθηκε υπερχείλιση ρέματος δίπλα σε κατοικίες και λιοστάσια λόγω των φερτών υλικών που κατέβηκαν μαζί με την μεγάλη ποσότητα νερού.

Η κινητοποίηση του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας ήταν άμεση. Κλιμάκιο του Δήμου παρουσία Δημάρχου Γ. Παπαναστασίου βρέθηκε σε κάθε σημείο που αντιμετώπισε πρόβλημα,  μισθώθηκε μηχάνημα που ήδη άρχισε τις εργασίες και θα παραμείνει στο σημείο της περιοχή Άγιος Σάββας στο Καινούργιο αλλά και στην περιοχή γενικότερα για όσο χρειαστεί.

Εμείς αυτό που θα θέλαμε να επισημάνουμε καλύπτοντας ρεπορτάζ και ιδιαίτερα σε κάποια σημεία, είναι πως γνωρίζουμε πλέον καλά τις έντονες κλιματολογικές αλλαγές με τις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι πως κάθε παρέμβασή μας σε μια ροή ποταμού ή ρέματος δεν θα το αποκλείσει από το σημείο…..το νερό πάντα θα βρει το δρόμο του και θα ακολουθεί την πορεία του παίρνοντας μαζί του κάθε τι που εμείς έχουμε προσθέσει στο διάβα του. Τέλος καλό είναι τα ρέματα να είναι πλήρως καθαρά πριν την φθινοπωρινή περίοδο.

 

 

 

 

 

Please follow and like us: