Πάτρα: Εκδικάζεται ο δράστης…

… που κακοποίησε σκυλίτσα.

800skilaki1Εκδικάζεται σήμερα το πρωϊ στο τριμελές εφετείο Πατρών η έφεση για την υπόθεση κακοποίησης της σκυλίτσας  από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της.

Το περιστατικό συνέβη την 23ης Μαρτίου 2013.

Ένας άνδρας συνελήφθη να σέρνει στα Ροΐτικα Αχαΐας με το μηχανάκι του μια σκυλίτσα, την οποία είχε δεμένη με σχοινί από το λαιμό.

Η θηλιά στο λαιμό της  την έπνιγε  και  έβγαζε αφρούς από το στόμα ενώ η κοιλιά του και τα πόδια  του σέρνονταν αιμόφυρτα στην άσφαλτο. Πίσω από την σκυλίτσα και μέσα στη μέση του δρόμου έτρεχε το κουτάβι της σκούζοντας .

Ο δράστης πέρασε από αυτόφωρο, δικάστηκε και άσκησε έφεση.

Η σκυλίτσα , η Σαριτέ (επισυνάπτεται φωτογραφία)  όπως ονομάστηκε υιοθετήθηκε καθώς και το κουτάβι της η Ροζέτα και ζουν όμορφα με την αγάπη και τη φροντίδα που τους αρμόζουν.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) & η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων σε ανακοίνωσή τoυς αναφέρουν:

“Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή πληροφορηθήκαμε για την έφεση που ασκήθηκε (κλήση υπ. αρ. 94/2014) και εκδικάζεται την 17η Φεβρουαρίου 2015 από το τριμελές εφετείο Πατρών , που αφορά  την αποτρόπαιη πράξη εις βάρος ενός σκύλου από τον ίδιο του τον ιδιοκτήτη την 23η  Μαρτίου 2013 στα Ροΐτικα Αχαΐας.

Καταδικάζουμε εκ νέου την ειδεχθή κακοποίηση είμαστε δε πεπεισμένοι  ότι η ελληνική  δικαιοσύνη  θα σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων συμβάλλοντας αποφασιστικά στον περιορισμό του φαινομένου των κακοποιήσεων στην χώρα μας.

Τα εγκλήματα κατά των ζώων δεν θα σταματήσουν αν δεν τιμωρούνται αυτοί, που τα   κακοποιούν ενεργητικά ή παθητικά.

Εξάλλου δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός , ότι οι άνθρωποι που κακοποιούν ζώα είναι επιρρεπείς σε παραβατικές συμπεριφορές και κατά των συνανθρώπων τους και ιδίως κατά μικρών παιδιών.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες και το κοινωνικό έργο των πολιτών της περιοχής οι οποίοι περιέθαλψαν και υιοθέτησαν το κακοποιημένο σκυλί και το κουτάβι του.”

patrastimes.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.