Πάτρα: Ανεξέλεγκτες οι φλόγες στη Βούντενη

Μέσα από τα σπίτια περνά η φωτιά – Δύο τραυματίες πυροσβέστες.

fotia_tempo24.gr_2_0Νεότερη ενημέρωση 17.25′ Εκτάκτως συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας μαζί με τον Δήμο, στο οποίο θα συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να γίνει καλύτερη διαχείριση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τη φωτιά.

Νεότερη ενημέρωση 16.56′ Ηπιότερη είναι η κατάσταση στην περιοχή της Βούντενης με την πυρκαγιά, με τις νεότερες πληροφορίες του tempo24.gr να αναφέρουν πως η Περιμετρική Οδός έχει ανοίξει.

Η μαχη με τις φλόγες συνεχίζεται ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα σπίτι αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν έχει τελικά υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά ή έχει καεί ολοσχερώς.

Νεότερη ενημέρωση 16.05 Τελικά δύο είναι οι τραυματίες σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24.gr.

Πρόκειται για δύο πυροσβέστες που έχουν τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά. Πρόκειται για Πυροσβέστες από το Αίγιο που βρέθηκαν στο σημείο για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας

Νεότερη ενημέρωση 15.40 Ανάμεσα από τα σπίτια περνά η πυρκαγιά στην περιοχή της Βούντενης Πατρών, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του tempo24.gr, ενω γίνεται λόγος για καμμένο σπίτι όμως δεν επιβεβαιώνεται.

fotia_tempo24.gr_5_0.jpg

Όπως αναφέρουν πηγές, υπάρχει και νέα εστία στα όρια Βούντενη – Μπάλλα, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί κάνουν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό ενός πυροσβέστη στο κεφάλι.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα με τους πυροσβέστες δίνουν μάχη να ανακόψουν την πυρκαγιά.

 

Με ρίψεις νερού από αέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά και όπως αναφέρουν πηγές του tempo24.gr, αυξήθηκαν κι άλλο οι δυνάμεις από αέρος με τρία κάναντερ να επιχειρούν αυτή την ώρα.

fotia_voynteni_4_0.jpg

Η Περιμετρική Οδός παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.

fotia_voynteni_3_0.jpg

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, επιχειρούν 30 Πυροσβέστες με 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο, ενω απο αερος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Νεότερα 14.30′ Ενίσχυση των πυροσβεστικων δυνάμεων αυτή την ώρα σε κατοικημένες περιοχές καθώς απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα.

Τα μέτωπα φαίνεται να είναι πολλά. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

======

Νεότερα

Έπιασε φωτιά ένα πυροσβεστικό όχημα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ακούστηκαν εκρήξεις. Το πλήρωμα του πυροσβεστικού δεν κινδύνευσε.

—–

Νεότερα:

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ στο έργο πυρόσβεσης συνδράμουν εναέρια μέσα. Στην περιοχή πνέουν έντονοι άνεμοι. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, επιχειρούν 30 Πυροσβέστες με 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο, ενω απο αερος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

fotia_tempo24.gr_3_1—-

Νεότερα:

Έκλεισε πριν από λίγο η Περιμετρική για προληπτικούς λόγους, αφού η πορεία της φωτιάς παραμένει ανεξέλεγκτη σε δύο μέτωπα, πάνω και κάτω από την Περιμετρική.

ΝΕΟΤΕΡΑ:

Ελικόπτερο συμμετέχει αυτή την ώρα στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 στην περιοχή της Βούντενης. Ο καπνός έχει σκεπάσει την Περιμετρική και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ακόμα και μέσα στην Πάτρα. Ο καπνός μάλιστα είναι ορατός και στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας!

Νεότερα:

Στην περιοχή επιχειρούν εναέρια μέσα ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 35 πυροσβέστες

Μάχη με τους δυνατούς ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες στην περιοχή της Βούντενης όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά πριν από λίγο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 10 οχήματα της πυροσβεστικής.

—-

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στη Βούντενη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγεται αγροτοδασική έκταση.

Στην περιοχή σπεύδει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

tempo24.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.