Οι σημερινές προτάσεις

Ντέρμπι στο Λονδίνο, στηρίγματα Μπαστιά και Ραπίντ Βιέννης.

chelsea_manchester_unitedΕξαιρετικά αυξημένο το ενδιαφέρον το κουπόνι του Σαββάτου, με πολλές επιλογές από τα «μεγάλα» και όχι μόνο πρωταθλήματα. Ξεχωρίζει, αναμφίβολα το ντέρμπι στην Αγγλία ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ από εκεί και πέρα προκύπτουν αρκετές προτάσεις και από τις υπόλοιπες λίγκες, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ. Φυσικά, στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τα αναλυτικά previews όλων των αγώνων της ημέρας καθώς και να ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο για τα αποτελέσματα στοιχήματος ΟΠΑΠ.

 

Αντιδρά η Μπαστιά

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με ένα από τα πλέον «δυνατά» σημεία του Σαββάτου που δεν είναι άλλο από τον «Άσσο» σε απόδοση 2.25 στον αγώνα Μπαστιά – Ρεμς. Η Μπαστιά προέρχεται από μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, αφού στον τελικό του Λιγκ Καπ, αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών και ηττήθηκε με βαρύ σκορ από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ μεσοβδόμαδα στην έδρα της Λυών, όσο περνούσε η ώρα σε δυνάμεις και ψυχολογία, με αποτέλεσμα να χάσει και εκεί. Ένας τίτλος χάθηκε, αλλά η Μπαστιά θα πρέπει να συσπειρωθεί γιατί η απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι μόλις δύο βαθμοί και άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη σήμερα δεν υπάρχει. Από την άλλη, η αλλαγή στον πάγκο δεν έφερε και την αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα της Ρεμς. Ο Ολιβιέ Κουεγκάν πήρε τη θέση του Ζαν Λουκ Βασέρ, αλλά στο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής, είδε την ομάδα του να χάνει την προηγούμενη αγωνιστική και μάλιστα εντός έδρας, από τη Νις.

 

«Τρίποντο» η Ραπίντ

Ένα ακόμη ιδιαίτερα «δυνατό» σημείο αποτελεί το «διπλό» στην αναμέτρηση Ριντ – Ραπίντ Βιέννης, σε απόδοση 2.02. Οι «πελατειακές» σχέσεις της Ριντ με τη Νέουσταντ από την οποία δεν έχει χάσει εδώ και 4,5 χρόνια, συνεχίστηκαν, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα την κέρδισε και στο τέταρτο φετινό τους ματς ανεξαρτήτως έδρας (1-0)! Ο μεγάλος στόχος βέβαια ήταν η εξασφάλιση της παραμονής και με το +15 από την επικίνδυνη ζώνη, μπορούμε να θεωρούμε ήδη τελειωμένη τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ίσως το καλύτερο ματς της χρονιάς στην Αυστρία έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Ραπίντ και τη Σάλτσμπουργκ.

Βεβαίως οι Βιεννέζοι ήθελαν μόνο το τρίποντο για να μειώσουν στους τρεις βαθμούς, αλλά αρκέστηκαν στην ισοπαλία, που κι αυτή όμως μοιάζει με νίκη. Και πώς όχι άλλωστε από τη στιγμή που η Ραπίντ βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο μισάωρο και ισοφάρισε τελικά στις καθυστερήσεις! Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε το γεγονός ότι για 35 λεπτά αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα και κάπως έτσι παρέμεινε 2η, αλλά μόλις στο +1 από την 3η Αλταχ. Σήμερα, θα τη στηρίξουμε, πιστεύοντας ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς.

 

Με τα γκολ στο ντέρμπι

Περνάμε στο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο οποίο θα πάμε με το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.10. Οι «μπλε» προέρχονται από ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων πρωταθλήματος, ενώ είναι και αήττητοι στις τελευταίες 11 αγωνιστικές (8-3-0), αν και δε θέλγουν με την απόδοσή τους. Έχοντας ένα ματς λιγότερο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο +7 από την Άρσεναλ και στο +8 από τους «κόκκινους διαβόλους». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, επιζητά σήμερα ένα μεγάλο διπλό, επιθυμώντας να θέσει υπό αμφισβήτηση την πρωτοπορία της Τσέλσι στην κούρσα για τον τίτλο. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ έχει βάλει το πόδι στο γκάζι, μετρώντας μόνο νίκες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές και έχοντας ανεβεί στην 3η θέση του πίνακα, στο -1 από την Άρσεναλ και στο -8 από τους «μπλε». Περιμένουμε ένα αρκετά «ανοιχτό» ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, με το Over να έχει καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

 

Σκοράρουν στο Λεβερκούζεν

Η Μπουντεσλίγκα δε θα μπορούσε να λείπει από το «μενού» και το παιχνίδι που έχουμε ξεχωρίσει είναι το Λεβερκούζεν – Ανόβερο, με την επιλογή μας να είναι το Goal / Goal σε απόδοση 1.91. Σε τροχιά εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Λεβερκούζεν, η οποία θα κάνει την τελική επίθεσή της στις έξι τελευταίες αγωνιστικές ώστε να κατακτήσει την τρίτη θέση που οδηγεί στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων. Το συγκρότημα του Σμιντ παραμένει αήττητο στις επτά τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε, μετρώντας έξι σερί νίκες. Μακριά από τα νικηφόρα αποτελέσματα παραμένει το Ανόβερο, από την άλλη, εδώ και 12 αγωνιστικές και βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή. Η πίεση για επιστροφή στο δρόμο των νικών είναι τεράστια στο σύλλογο με τον προπονητή του, Ταϊφούν Κορκούτ, να φαντάζει ανήμπορος να αλλάξει την κακή ψυχολογία. Σήμερα, ωστόσο, αμφότερες οι ομάδες είναι ικανές να σκοράρουν και θα.. τιμήσουμε το Goal / Goal.

 

Over στα «Πηγάδια»

Συνέχεια με Σούπερλιγκ και το ματς Ξάνθη – Εργοτέλης, στο οποίο θα πάμε με το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 1.90. Ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι το σημερινό για την Ξάνθη. Αν οι Θρακιώτες θέλουν να διατηρήσουν υπαρκτές τις ελπίδες τους για συμμετοχή στα πλέι οφ, οφείλουν να κερδίσουν τον Εργοτέλη και να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο πέμπτος ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον έκτο Ατρόμητο. Στους 46 πόντους οι γηπεδούχοι, στο -3 απ’ τους Περιστεριώτες και στο -4 απ’ τους Ηπειρώτες. Εντός έδρας η Ξάνθη είναι επιθετική, σκοράρει σχεδόν πάντα, προέρχεται από δύο σερί νίκες. Υποχρεωμένος να παίξει σε όλα τα γήπεδα για τη νίκη είναι ο Εργοτέλης.

Οι Κρητικοί έμειναν «ζωντανοί» στη μάχη της παραμονής με την εντός έδρας νίκη της περασμένης αγωνιστικής με 2-1 επί του Πανθρακικού, ωστόσο η αποστολή τους συνεχίζει να μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολη. Απέχουν 9 πόντους απ’ τη γραμμή της σωτηρίας, εκεί όπου μαθηματικά δεν μπορούν να κυνηγήσουν Βέροια και Πλατανιά. Ο Εργοτέλης είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει το γκολ προκειμένου να κερδίσει, η Ξάνθη στην έδρα της είναι «δυνατή» επιθετικά, επιλογή λοιπόν, το Over.

 

Κερδίζει η Πονφεραντίνα

Ενδιαφέρουσα στοιχηματικά επιλογή από τη Β’ Ισπανίας, αποτελεί ο «άσσος» σε απόδοση 2.12 στον αγώνα Πονφεραντίνα – Οσασούνα. Σε δική της νίκη και ταυτόχρονο στραβοπάτημα της ισόβαθμης Σαραγόσα στο “Μπενίτο Βιγιαμαρίν” προσβλέπει η Πονφεραντίνα, προκειμένου να βρεθεί εκ νέου μόνη της στην προνομιούχο 6η θέση του πίνακα. Οι γηπεδούχοι μετρούν δύο νίκες, μία ισοπαλία και μόνο μία ήττα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές και αυτή τη στιγμή μειονεκτούν στην ισοβαθμία με την ομάδα της Αραγονίας. Να υπογραμμιστεί ότι η «Πόνφε» είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία εντός, με τρεις καθαρές νίκες και μία ισοπαλία. Από την άλλη, ο καιρός περνά και η Οσασούνα αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι. Για 11ο συνεχόμενο ματς έμεινε η ομάδα της Ναβάρα μακριά από τις νίκες, με το σερί 0-3-8 στις τελευταίες 11 αγωνιστικές να την έχει φέρει στο κατώφλι της ζώνης υποβιβασμού.

 

Δε χάνει η Ζιχλάβα

Επόμενη στάση το πρωτάθλημα της Τσεχίας και το «Χ2» σε απόδοση 2.00 στο παιχνίδι Σλάβια Πράγας – Ζιχλάβα. Μπήκε δυνατά στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Σπάρτα Πράγας, κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 4’, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τη Σλάβια να γνωρίζει την ήττα με 2-1. Παρέμεινε έτσι για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τις επιτυχίες, μετρώντας τέσσερις ήττες και δυο ισοπαλίες. Στην αγωνιστική ανωτερότητα της Ντούκλα υποτάχθηκε την προηγούμενη αγωνιστική η Ζιχλάβα, καθώς γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-2 από την αντίπαλο της. Βρέθηκε μάλιστα μπροστά στο σκορ, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει τίποτα κόντρα στην Ντούκλα. Έβαλε έτσι τέλος σε ένα θετικό σερί τριών αγωνιστικών που έτρεχε στο πρωτάθλημα, όπου μετρούσε δυο ήττες και μια ισοπαλία, με την Ζιχλάβα να θέλει σήμερα να εκμεταλλευτεί την κακή αγωνιστική κατάσταση της Σλάβια Πράγας, προκειμένου να επιστρέψει στις επιτυχίες.

 

«Ανοιχτό» ματς στο ΟΑΚΑ

Τέλος, από το μπασκετικό κουπόνι έχουμε ξεχωρίσει την αναμέτρηση ΑΕΚ – Τρίκαλα, στην οποία θα πάμε με το Over 157.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Η ΑΕΚ έχει ικανότατους σκόρερς που δεν δίνουν πολύ σημασία στην άμυνα. Έτσι, έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση στη λίγκα, πίσω μόνο από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με 80 σχεδόν πόντους ανά αγώνα και δέχεται 75. Τα αντίστοιχα νούμερα στην έδρα της είναι 82.6 στην επίθεση και 73 στην άμυνα. Βέβαια αυτά τα νούμερα έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες λόγω των συνεχών προσθηκών που έγιναν στην ομάδα.

Έτσι τα τελευταία της σκορ ήταν 93-77 με Άρη, 97-73 με Κηφισιά, 48-89 με Απόλλων Πάτρας, 105-80 με Πανελευσινιακό και το χαμηλό 65-72 με τον Κολοσσό. Από τη μεριά της η ομάδα των Τρικάλων έχει 77.5 πόντους στην επίθεση και 82 πόντους στην άμυνα. Γενικά τα Τρίκαλα παίζουν πολύ ελεύθερο παιχνίδι αρκεί να αναφερθούν τα τελευταία της παιχνίδια. 107-76 με Παναθηναϊκό, 87-105 με Ολυμπιακό, 77-81 με Πανελευσινιακό, 83-70 με Απόλλων Πάτρας, 81-72 με Κηφισιά και 87-94 με Κολοσσό. Στον πρώτο γύρο στα Τρίκαλα το αποτέλεσμα ήταν 87-83. Η επιλογή είναι Over 157.5.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.