Μέρκελ-Ολάντ: Η πόρτα είναι ανοιχτή, φέρτε προτάσεις

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ο Φρανσουά Ολάντ το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου να συζητήσουν για το ελληνικό ζήτημα, στον απόηχο του δημοψηφίσματος.

newego_LARGE_t_1101_54530659Στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες άφησαν ανοιχτή την πόρτα των διαπραγματεύσεων καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να κάνει γρήγορα προτάσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία. Ο κ. Ολάντ είπε ότι “η πόρτα είναι ανοιχτή για συζήτηση και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει “σοβαρές” προτάσεις γρήγορα.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συζήτηση επί ενός προγράμματος με τη συμμετοχή του ESM και προέτρεψε την Ελλάδα να υποβάλει προτάσεις αυτήν την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι από το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και με την κ.Μέρκελ.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε στην Άγκελα Μέρκελ πως ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε υπέρ της παραμονής ή όχι στο ευρώ αλλά για το εάν θα ζήσει με αξιοπρέπεια. Όπως τόνισε ο ίδιος ,τα μέτρα που θα περιγράφονται στη συμφωνία θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό, ο οποίος θα πληρώσει και το τίμημα.

Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να φέρει τις νέες ελληνικές προτάσεις στη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης ώστε να αυτές να συζητηθούν διεξοδικά.

Έθνος

Τα σχόλια είναι κλειστά.