Απ. Κατσιφάρας: Όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και ανάγκες–Επίσκεψη στο νέο καφέ «Γέφυρες Ζωής»

Με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον βοηθό Περιφερειάρχη και εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο, επισκέφθηκαν το περασμένο Σάββατο το καφέ «Γέφυρες Ζωής»– Κοινωνικό και Κοινοτικό Σταθμό Ψυχικής Υγείας του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ Πάτρας), με αφορμή.

2

Εκεί συνάντησαν τους υπεύθυνους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, το Δ.Σ. του ΣΟΨΥ, καθώς και άλλους φορείς, όπου συζήτησαν για τη λειτουργία του καφέ, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της ψυχικής υγείας και των ατόμων με αναπηρία.

3

«Αυτή η κίνηση θα πρέπει να αναδειχθεί και να στηριχθεί ακόμα περισσότερο, να αγκαλιαστεί ακόμη περισσότερο από τους συμπολίτες μας. Μου έδωσε πολύ χαρά και δύναμη αυτή η προσπάθεια που γίνεται εδώ» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, συγχαίροντας τους δημιουργούς αυτού του καφέ, και κατέληξε: «Όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και ανάγκες. Πρέπει να υπηρετούμε όχι μόνο με λόγια αυτές τις αξίες, αλλά με πολιτικές, έργα δράσεις και πρωτοβουλίες. Τότε θα καταφέρουμε να γίνουμε μία ώριμη Δημοκρατία και θα δώσουμε οξυγόνο στους συμπολίτες μας».

Στο καφέ παραβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΟΨΥ Πάτρας με την πρόεδρο, Χριστίνα Μπίκου και εργαζομένους του Συλλόγου, τα μέλη του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος Ανδρέας Λίβανος, η αναπλ. Οργανωτική Γραμματέας Βασιλική Γούλα και ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Γιώργος Κανελλόπουλος με μέλη του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, ο Γεώργιος Αγγελακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Ιδρύματος «Μέριμνα» και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Μαχητές», Μάρθα Χριστοπούλου, ο ταμίας του Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Κωνσταντίνος Πλιάκας, η Βούλα Ρογκάλα, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Αχαΐας και από τον Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Π., η πρόεδρος Ιουλία Συροκώστα και ο ταμίας του Συλλόγου Χρήστος Κάραλης.