Αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς

Εκτός των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται ο Γιώργος Ρουπακιάς καθώς έληξε το ανώτατο όριο προφυλάκισής του.Πρόκειται για τον τελευταίο κατηγορούμενο, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και αποφυλακίζεται. Μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας θα βρίσκεται σε κατ” οίκον περιορισμό, με τα μέτρα ασφαλείας στο σπίτι του να είναι αυξημένα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από γείτονες στο σπίτι της οικογένειάς του στον Ταύρο. Ο κατηγορούμενος συνοδευόταν από αστυνομικούς, δεν έφερε χειροπέδες και φορούσε μαύρα γυαλιά.Η μεταφορά του έγινε με ειδικό βαν της αστυνομίας, την ώρα που περιπολικά βρίσκονταν σε διάφορα σημεία περιμετρικά της κατοικίας.

Το επίμαχο βούλευμα

Ο Γ. Ρουπακιάς κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 και η αποφυλάκισή του έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.
Την πόρτα της φυλακής για τον Γ. Ρουπακιά «άνοιξε» βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση με:

  • κατ΄ οίκον περιορισμό
  • αστυνομική φύλαξη και
  • απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος θα βρίσκεται στο σπίτι όπου διέμενε στο παρελθόν με την οικογένειά του. Θα μπορεί να μεταβαίνει -πάντα με συνοδεία- αποκλειστικά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη.

Το κατηγορητήριο και η υπερασπιστική γραμμή

Ο Γ. Ρουπακιάς συμπλήρωσε 30 μήνες στη φυλακή, έχοντας παραμείνει ως προσωρινά κρατούμενος από τον Σεπτέμβριο του 2013, με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά ενώπιον της οποίας και είχε απολογηθεί.
Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κακουργήματα που τον κατέστησαν προφυλακιστέο 18 και 12 μήνες αντιστοίχως. Ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα ήταν ο τελευταίος που παρέμενε υπό προσωρινή κράτηση. Παρά το γεγονός ότι η αποχή των δικηγόρων για το Ασφαλιστικό έχει προσωρινά «παγώσει» τη δίκη της Χρυσής Αυγής, εκτιμάται πως η διαδικασία θα ξεκινήσει εκ νέου. Ωστόσο, θεωρείται ότι οι τελικές αποφάσεις δεν θα έχουν ληφθεί πριν από το 2017.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Γ. Ρουπακιάς υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, με υψηλή θέση στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου -όπως έχει εκφραστεί μέχρι σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου- έχει έναν βασικό άξονα: να καταδείξει την απουσία δόλου από τη μεριά του Ρουπακιά, και την ύπαρξη συμπλοκής μεταξύ θύματος και θύτη, πριν από τον φόνο. Αυτή η γραμμή, πάντως, έχει επανειλημμένα προκαλέσει ένταση στην αίθουσα, με τις «εκρήξεις» από τη μεριά της οικογένειας Φύσσα και τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής να είναι συνεχείς.

 

zougla.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

EmailEmail
PrintPrint