Ανακοίνωση της ΕΠΣΝΑ για τον τελικό κυπέλλου Αιτ/νιας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο 46ος τελικός κυπέλλου που διοργάνωσε η ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2017 στο γήπεδο στολίδι της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ανάμεσα στην τυπικά γηπεδούχο ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και την ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ.

117-300x169

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 2500 περίπου φίλων του ερασιτεχνικού -και όχι μόνο- ποδοσφαίρου, η ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ανακηρύχθηκε τελικά κυπελλούχος ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 2016 – 2017 καθώς με δύο γρήγορα γκολ στην επανάληψη (56′ Μιχαλόπουλος, 62′ Βασιλάρης) κατάφερε να κλειδώσει την νίκη με 2-0 πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Νωρίτερα βέβαια και συγκεκριμένα στο α’ ημίχρονο η ΦΛΟΓΑ ήταν αυτή που άγγιξε πρώτη το γκολ με τα σουτ του Νάκου στο 29′ και του Τουρλίδα στην εκπνοή του ημιχρόνου να φεύγουν λίγο έξω από την εστία του Ζέρβα. Ενδιάμεσα (39′) οι Μεσολογγίτες είχαν μια καλή στιγμή με τον Κράνη αλλά κατάφερε να τον σταματήσει ο Διαμάντης με εξαιρετική επέμβαση.

17357293_1463246863686222_2059007759_o
Όσον αφορά το κομμάτι της οργάνωσης του τελικού η διοίκηση του Παναγιώτη Παπαχρήστου κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα -κάτι που άλλωστε συνηθίζει τα τελευταία χρόνια- διοργανώνοντας μια πραγματική γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μια γιορτή από αυτές που ξαναφέρνουν τον φιλάθλο κόσμο στο γήπεδο.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο μεγάλος τελικός ήταν αφιερωμένος στα άτομα με αναπηρίες και παιδιά από το ειδικό νηπιαγωγείο- δημοτικό σχολείο Αγρινίου «ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑΔΗ». Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που οι λιλιπούτειοι μαθητές συνόδευσαν αθλητές και διαιτητές στην είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων και δίνοντας μια διαφορετική νότα στην όμορφη ατμόσφαιρα.

Να αναφέρουμε ότι και ο φετινός Τελικός του Super Cup που διεξήχθη στην Ναύπακτο ήταν αφιερωμένος στον Σύλλογο Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα” (μέρος των εσόδων του Super Cup διατέθηκε στην “Φλόγα” ) και οι ενέργειες αυτές γίνονται στα πλαίσια της προσπάθειάς της Ε.Π.Σ.Α. να αναδειχθεί το δύσκολο έργο των Συλλόγων αυτών καθώς και ο αγώνας που δίνουν καθημερινά όλοι τους, παιδιά-γονείς-εκπαιδευτές-υπεύθυνοι.
Το κλίμα στην κερκίδα εξαιρετικό πριν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Μια κερκίδα που φιλοξένησε φίλους και των δύο ομάδων αλλά και ουδέτερους χωρίς να συμβεί το παραμικρό.
Στα ντεσού της βραδιάς το το αμοιβαίο χειροκρότημα των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων μεταξύ τους όταν παρέλαβαν τα αναμνηστικά κύπελλα και μετάλλιά τους, δείγμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού.
Η διοίκηση της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ είχε φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες με μετάλλια και αναμνηστικά κύπελλα και για τις δύο ομάδες αλλά και τους διαιτητές του αγώνα, που κατά γενική ομολογία βοήθησαν με την απόδοσή τους στην ομαλή διεξαγωγή του μεγάλου τελικού.

Στο τέλος ακολούθησε ρίψη βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων προσδίδοντας άλλο χρώμα στην τελετή λήξης.
Εν κατακλείδι, αυτό που κατάφερε η διοίκηση της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ θα πρέπει να αποτελεί οδηγό και για άλλες Ενώσεις τονώνοντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.