Αγ.Βλάσης: Από τις 5:30 το πρωί περιμένουν αλατιέρα για να απεγκλωβιστούν

Εγκλωβίστηκαν επιβαίνοντες σε φορτηγό που εκτελούσαν το δρομολόγιο από Αγρίνιο προς Καρπενήσι σήμερα από τον δρόμο του Αγίου Βλασίου.

4

Δεν είναι τόσο η ποσότητα του χιονιού, όσο το ότι αυτό έχει παγώσει κατά την διάρκεια της νύχτας και κάνει την διέλευση των οχημάτων το λιγότερο επικίνδυνη.

8

Δύο επιβαίνοντες, ένας οδηγός και ένας συνοδηγός εκτελώντας το προγραμματισμένο προς αυτούς δρομολόγιο από Αγρίνιο προς Καρπενήσι εγκλωβίστηκαν μη μπορώντας να συνεχίσουν στον Άγιο Βλάση σύμφωνα με όσα οι ίδιοι μας είπαν σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους .

Επικοινώνησαν αρχικά με την εταιρία τους και έλαβαν την εντολή να επιστρέψουν και στην συνέχεια με τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ώρα στο οδικό δίκτυο μιας και μιλάμε για τις 5:30 τα ξημερώματα.

Ούτε να επιστρέψουν μπορούσαν ούτε να προχωρήσουν από την ολισθηρότητα του δρόμου με το χιόνι να έχει μετατραπεί σε πάγο. Ενημερώθηκαν πως θα μεταβεί στο σημείο άμεσα αλατιέρα για να καταστήσει το οδόστρωμα προσπελάσιμο.

Η ώρα είναι 11:45 αυτή τη στιγμή που το ρεπορτάζ βγαίνει στον αέρα και οι δύο επιβαίνοντες περιμένουν μαζί και με άλλους να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν στο Αγρίνιο. Η χιονόπτωση αυτή τη στιγμή είναι έντονη. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν καταφύγει σε ασφαλές μέρος.

9

Τους ρωτήσαμε επίσης κατά την επικοινωνία μας μαζί τους, πως και εκτέλεσαν αυτό το δρομολόγιο σήμερα από τις 3:30 τα ξημερώματα ξεκινώντας από το Αγρίνιο με προορισμό το Καρπενήσι μιας και εδώ και 15 μέρες έχουν κατακλείσει όλα τα Μ.Μ.Ε οι προειδοποιήσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα έχουμε με την διπλή κατα διαστήματα επέλαση του χιονιά.

Η απάντηση των ανθρώπων ήταν: ” Αυτή την εντολή είχαμε και έπρεπε να εκτελέσουμε το δρομολόγιό μας. Θα μπορούσε να είχε γίνει μια αλλαγή στην κατεύθυνση και αλλαγή στο εμπόρευμα όπως και εσείς είπατε λόγο όλων αυτών των προειδοποιήσεων αλλά δεν έγινε. Το αυτοκίνητο γλιστρούσε από πολύ πιο πριν απλά προσπαθήσαμε να είμασε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε κάποιο χωριό για την ασφάλειά μας ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Τελικά υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που είναι εξίσου σοβαρά και επικίνδυνα πολλές φορές τον χρόνο, χωρίς να έχεις επιλογή στο να μην το κάνεις ή να βάλεις μια αναρρωτική μόλις δεις τα δύσκολα.”

Ευχόμαστε καλή επιστροφή στους επιβαίνοντες που είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε τηλεφωνικά μαζί τους μόλις μάθαμε για το περιστατικό καθώς και σε άλλους που σίγουρα θα βρίσκονται στην ίδια θέση σήμερα. Επίσης τους ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό.

Προσοχή σε όλους και καλές επιστροφές.

Να σημειώσουμε πως και στο Αγρίνιο πριν λίγο είχαμε ασθενή χιονόπτωση που ίσως να μην έγινε καν αντιληπτή από τους κατοίκους.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

9