Τουρισμός: Ρεκόρ εσόδων +14,2% σημειώθηκε τον Οκτώβριο

Με θετικό πρόσημο θα κλείσει η χρονιά σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού.

 
Αποτέλεσμα εικόνας για τουρισμος εσοδα
Μεγάλη αύξηση +14,2% σημειώθηκε τον Οκτώβριο στα έσοδα του τουρισμού σύμφωνα με την Τραπέζα της Ελλάδας. Η επίδοση αυτή αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας το 1δις ευρω (1,0264 δις).

Αύξηση που οφείλεται στη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος), με τις πληρότητες του Οκτωβρίου – σύμφωνα με την διεθνή εταιρεία ξενοδοχειακών ερευνών STR – να ξεπερνούν το 75% κατά μέσο όρο στην Ελλάδα
και τις αφίξεις να σημειώνουν άνοδο 23,9% (ΥΠΑ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά η αύξηση στο δεκάμηνο 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014 είναι της τάξης των 110 εκατ. ευρώ. Ενώ, σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού η ανοδική τάση στις τουριστικές εισπράξεις αναμένεται να συνεχιστεί και τους προσεχείς μήνες με αποτέλεσμα να βρει το τέλος της χρονιάς με θετικό πρόσημο στα έσοδα. Χαρακτηριστικά, ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος Νοέμβριος όλων των εποχών, ενώ η κίνηση από Ρωσία και Μέση Ανατολή είναι αυξημένη το Δεκέμβριο.
Ο φετινός Δεκέμβριος κινείται ανοδικά σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφεται κυρίως στα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών. Γεγονός που επιβεβαίωσε με πρόσφατες δηλώσεις του στον τύπο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής, Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), Αλέξανδρος Βασιλικός.
Ενώ, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας που επιβεβαιώνονται από στελέχη αεροπορικών εταιρειών, η συνολική επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το διάστημα 1-20 Δεκεμβρίου σημειώνει άνοδο της τάξης του 15%!