Σ.Ε.Ν.Α : Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη

Η  πρόσφατη καταγγελία του διοικητή του νοσοκομείου ΑΙΤ/ΝΙΑΣ κ. Μιχάλη για οργανωμένη επίθεση ιδιωτικών συμφερόντων στο νοσοκομείο του Αγρινίου και πιο συγκεκριμένα για την Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού έρχεται απλά να επιβεβαιώσει με τον πιο επίσημο άλλα και κατηγορηματικό τρόπο το μεγάλο πλιάτσικο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια και στο χώρο της δημόσιας περίθαλψης.
agrinioreport-com
Η οργανωμένη απαξίωση των δημοσίων μονάδων υγείας έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις μιας και αποτέλεσαν από τη πρώτη στιγμή στόχους της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής, που με πρόσχημα συγκεκριμένες παθογένειες που δημιούργησαν οι ίδιοι πολιτικοί «σωτήρες» μας και στο χώρο αυτό προσπαθούν να διαλύσουν τα πάντα.

Την ώρα που η κρίση σαρώνει στη κυριολεξία ανθρώπινες ζωές κάποιοι την αντιμετωπίζουν σαν χρυσή ευκαιρία προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους όχι μόνο από την αύξηση της εκμετάλλευσης του εναπομείναντος εργατικού δυναμικού αλλά εφαρμόζοντας αυτό το οποίο ξέρουν να κάνουν καλά όλα τα προηγούμενα χρόνια που υλοποιούν με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία το μοντέλο του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού.
Άφθονο ζεστό χρήμα από τα χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία σε τσέπες εκείνων που στο δημόσιο λόγο τους θα ασκήσουν σκληρή κριτική για τον δύστροπο και δύσκαμπτο δημόσιο τομέα της χώρας μας αλλά που πολύ ευχαρίστως θα συντηρούνται από αυτόν με θέσεις, συμβάσεις και παχυλές αμοιβές.
Τα ερωτήματα λοιπόν που θα έπρεπε να τείθονται σήμερα κατά τη γνώμη μας δεν θα πρέπει να εδράζονται σε κάποια βάση ηθικής και δεοντολογίας μιας και ζούμε στην εποχή της απόλυτης ασυδοσίας και βαρβαρότητας, στην εποχή που οι κανονικότητες του πρόσφατου παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί με το πλιάτσικο σε περιουσίες και τους εκβιασμούς σε ανθρώπους να δίνουν και να παίρνουν.
Έτσι θα πρέπει η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών όπως αυτό της αξιοπρεπούς δημόσιας περίθαλψης ως όρος βασικός και αναγκαίος για μια αξιοβίοτη ζωή να είναι κτήμα της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας ως οργανωμένης φυσικά κοινωνικής δύναμης.
 Με αυτό το σκεφτικό δεν μπορούμε παρά να απαιτήσουμε την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου υγείας αλλά κι όλων εκείνων της πολιτείας προκείμενου να διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον. Το ίδιο φυσικά απαιτούμε και από την μεριά του ιατρικού συλλόγου της πόλης μας να πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν γύρω από τον ευαίσθητο αυτό χώρο.
Τέλος βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι μόνο όταν θα γίνει η υπεράσπιση όλων των παραπάνω υπόθεση των εργαζόμενων και γενικότερα του λαού ως χρήστης τέτοιων υπηρεσιών θα μπορέσουμε να σταματήσουμε και να εξαλείψουμε τέτοια νοσηρά φαινόμενα γιατί ως γνωστόν κανένας κούκος από μόνος του δεν έφερε την άνοιξη.  
 
 
Το   ΔΣ
Του   Σ.Ε.Ν.Α.