«Μικρές πινελιές ανθρωπιάς» από το Γ.Νοσοκομείο Αγρινίου & τον Ερυθρό Σταυρό

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Αιτ/νίας κ. Δημήτρης Μιχάλης ανάρτησε τα παρακάτω στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με αφορμή τις τελευταίες μεταφορές μεταναστών για εξετάσεις και έλεγχο τις τελευταίες ημέρες στο Γ.Ν.Αγρινίου.

?

Περίπου 30 παράτυποι μετανάστες, 10 που κρατούνται στην Α.Δ Αιτωλίας και 20 μετανάστες που κρατούνται στην Α.Δ Ακαρνανίας μεταφέρθηκαν για εξετάσεις και έλεγχο τις τελευταίες ημέρες στο Γ.Ν.Αγρινίου. 

«Μικρές πινελιές ανθρωπιάς»

Νέα καραβάνια «λαθρομεταναστών» στο Ιόνιο.
Κάποιοι καταλήγουν στην πόλη μας.
Αναγκαία η μεταφορά τους για ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.
Εκεί κάποιοι που δεν ξέχασαν πώς μετανάστες και ιθαγενείς είμαστε άνθρωποι, δεν μένουν αδιάφοροι στην σχεδόν ανύπαρκτη υπόδυση αυτών των ανθρώπων.
Πέραν της εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων -για την ιατρική εξέταση των ανθρώπων αυτών- κινητοποιούν και όσους μπορούν (μεταξύ αυτών και τον Ε.Σ.) και τελικά αυτοί οι «απόκληροι» φεύγουν από το νοσοκομείο όχι μόνο με τις κατάλληλες ιατρικές οδηγίες, αλλά και με ένα ζεστό υπόδημα στα πόδια τους.
Απλά πράγματα που αποδεικνύουν ότι οι λειτουργοί του Ιπποκράτη, όχι σπάνια, είναι και αλτρουιστές.
Αμε να ανάβουν γύρω μας τέτοιες μικρές «μεγάλες» φλόγες ανθρωπιάς, που δεν θα προσπερνάν τον ανθρώπινο πόνο, αρκούμενοι στο «υπηρεσιακό καθήκον.»

Dimitrios G. Michalis

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά μεταφέρθηκαν με την συνοδεία αστυνομικών, οι 20 μετανάστες, στο νοσοκομείο του Αγρινίου,όπου τους έγινε «mantoux»,ενώ την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκαν οι υπόλοιποι 10.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ ,τα οποία θα γίνουν γνωστά αύριο ή μεθαύριο.

Η κοινωνική πρόνοια του Γ.Ν.Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό ,πρόσφεραν υποδήματα,καθώς αυτά που έφεραν, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.