Εκλογές ή Δημοψήφισμα;

Τον περασμένο μήνα, και ακριβώς πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, υπήρχε έντονη κινητικότητα στον δημόσιο τομέα.

κάλπη

Ερευνώντας σε βάθος τις κινήσεις αυτές δύναται κανείς να εκμαιεύσει και τις πραγματικές προθέσεις της «ηθικότατης» αριστεράς.

Προωθήθηκαν και εγκρίθηκαν από το ΣτΕ τα προεδρικά διατάγματα που αφορούν την ίδρυση πέντε νέων υπουργείων.

Σε λίγο κάθε Έλληνας θα έχει και το υπουργείο του. Από την άλλη ο κ. Κουρουμπλής, έφερε προς συζήτηση στη βουλή το νομοσχέδιο που αφορά την κινητικότητα των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα.

Όλες αυτές οι κινήσεις, σύσταση υπουργείων, νομοσχέδιο κινητικότητας, μεταφράζονται σε δεκάδες εκατοντάδες διορισμούς, αν αναλογιστεί κανείς ότι για ένα υπουργείο δημιουργούνται δύο και τρείς υπό οργανισμοί του δημοσίου με την «κατάλληλη» πάντα κομματική στελέχωση, για να μην κάνουμε λόγο για τις ορδές των συμβούλων που θα έχει το καθένα από αυτά.

Όσων αφορά το νομοσχέδιο Κουρουμπλή, ο τελευταίος είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ- συντεχνίες- όπου τους υποσχέθηκε ότι, με το νομοσχέδιο της κινητικότητας θα έχουν και μία αύξηση προσωπικού που θα κυμαίνεται μεταξύ 10 και 15%.

Όπως όλοι καταλαβαίνεται πάλι θα έχουμε νέες προσλήψεις. Στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση κινείται και η αξιωματική αντιπολίτευση με τον αρχηγό της να διαμηνύει ότι, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις το 2018 η Ελλάδα μπορεί να έχει ρυθμούς ανάπτυξης έως και 4% ή διατυπώνοντάς το στην καθομιλουμένη, «εμείς στην Ελλάδα βάφουμε αυγά με π@ρδ@ς», μιλώντας από βήματος της Ευρωαραβικής συνόδου με θέμα «εταίροι για την ανάπτυξη».

Όλες οι κινήσεις, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, έδειχναν ότι θα υπάρχει έντονη πολιτική κινητικότητα αμέσως το επόμενο διάστημα. Όπερ και εγένετο. Από τη μία, το ξεθωριασμένο πλέον αφήγημα της ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη προς άγραν ψήφων, και από τη άλλη το λεφούσι των διορισμών υπό τον κ. Τσίπρα, μπας και με αυτό τον τρόπο διασώσει την θέση του ως πολιτικού αρχηγού στο έκτρωμα που ηγείται.

Προχθές ψηφίστηκε το βοήθημα των 600 εκ προς τους συνταξιούχους, κάτι βέβαια που θα αφαιρεθεί από τους τελευταίους ευθύς με την άφιξη του νέου έτους λόγω περικοπών στο ΕΚΑΣ. Χθες, κατά την πορεία των συνταξιούχων και όταν αυτή έφτασε στο μέγαρο Μαξίμου αντί για τα ΜΑΤ, τους υποδέχτηκαν αστυνομικίνες.

Σήμερα στο «βήμα» ο αρθρογράφος κ. Μαγκριώτης  έγραψε : «Ο ειδικός στις δημοσκοπήσεις Υπουργός Επικρατείας, άνευ χαρτοφυλακίου Βερναρδάκης, πιστεύω έχει ήδη πει στον Πρωθυπουργό, ότι κινδυνεύει να είναι κάτω και από την Χρυσή Αυγή».

Η τεχνική κρίση που δημιουργήθηκε ενόψει αξιολόγησης με το μοίρασμα του πλεονάσματος, μόνο για να διαφανεί ότι τάχα μας πιέζουν οι ευρωπαίοι φτάνει και περισσεύει για να καταδείξει ότι οδεύουμε ή προς εκλογές, ή προς δημοψήφισμα ανάλογο του 2015.

Πάντως η γνώμη μου είναι ότι πάμε για εκλογές, για να περισώσει ο Τσίπρας ό,τι έχει απομείνει σήμερα στον καταρρέοντα δημοσκοπικά, και όχι μόνο, Σύριζα.

 

ΚΕΡΒΕΡΟΣ