Βροντάνε τα νταούλια στη Ν.Δ

Από καιρό έγραφα για τις γκρίνιες που ακούγονταν από το εσωτερικό της νουδούλας, και όπως διαφαίνονταν δεν θα αργούσε ο καιρός που όλες αυτές θα εξωτερικεύονταν.

1843878

Το τελευταίο πολιτικό «σουξέ» του Κυριάκου, που ήταν η επιλογή να ψηφίσει «παρών» στο νομοσχέδιο «μποναμάς του Τσίπρα» άφησε έντονη δυσαρέσκεια, τόσο στους ψηφοφόρους της αδέξιας δεξιάς όσο και σε πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Αν η Ν.Δ ψήφιζε «όχι» τότε θα στενοχωρούσε άμεσα τους συνταξιούχους ψηφοφόρους της, κάτι που θα είχε αντίκτυπο στις δημοσκοπήσεις και όχι μόνο.  Αν ψήφιζε «ναι» τότε θα στενοχωρούσε τους δανειστές μας. Έτσι ο Κυριάκος προτίμησε ως κορυφαία- τρομάρα του- πολιτική επιλογή το «παρών».

‘Όμως η επιλογή του «παρών» προκάλεσε τη δυσαρέσκεια  και του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, ο οποίος μάλιστα δεν προσήλθε στη βουλή για να υποστηρίξει την επιλογή του Κυριάκου. Η επίσημη απάντηση που δόθηκε από στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ήταν ότι ο τελευταίος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Όμως δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τη ενόχληση του κ. Καραμανλή με τους χειρισμούς του Κυριάκου. Στο άρθρο του, στην εφημερίδα «παρόν», ο κ. Ζαφείρης γράφει μεταξύ άλλων: «σε συνομιλία που είχε με στέλεχος της Ν.Δ ο πρώην πρωθυπουργός του ανέπτυξε το σκεπτικό του ως προς το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη Χώρα τα επόμενα χρόνια.

Σκεπτικό που κινείται στις παρυφές του σεναρίου περί «δεξιάς παρένθεσης». Πιο συγκεκριμένα, παρατήρησε ότι η οικονομική κρίση και όσα αυτή συνεπάγεται θα….  συμπαρασύρει στο πέρασμά της δύο ακόμη πρωθυπουργούς, μετά τον Α. Τσίπρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Ζαφείρη κινείται και ο αρθρογράφος της εστίας κ. Λιναρδάτος, όπου επικαλούμενος τον εκφυλισμό της άλλοτε κραταιής δεξιάς, φαίνεται να συμπλέει με την άποψη του κ. Καραμανλή για τους «δύο πρωθυπουργούς».

Αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος της εστίας: «τελικά η Ν.Δ δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Παραμένει ένας πολιτικός δορυφόρος του εκάστοτε ΠΑΣΟΚ, που αυτή την περίοδο τυγχάνει να είναι ο Σύριζα./ δεν έχει το θάρρος να είναι ένα δεξιό κόμμα, αλλά ούτε και ένα φιλελεύθερο. Περιμένει με την στρατηγική του ώριμου φρούτου  πότε θα αποφασίσει ο Σύριζα να κάνει εκλογές, για να έλθει στην εξουσία και να προετοιμάσει το έδαφος για το επόμενο ΠΑΣΟΚ.»

Τα παραπάνω δημοσιεύματα είναι πέρα για πέρα αληθή. Μόνο ως τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πολιτική τακτική, «τηρώ σιγή ιχθύος», που έχει επιλέξει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν.Δ. Βέβαια η τακτική αυτή ήταν καταδικασμένη από την αρχή, μιας και, από τη μία άφησε ελεύθερο τον Τσίπρα να αλωνίζει, και από την άλλη η λαϊκή δυσαρέσκεια αν φουντώνει μέρα με την ημέρα.

Όλοι το ξέραμε και το βλέπαμε τι θα επακολουθήσει της τακτικής που επέλεξε ο Κυριάκος. Μόνο ο ίδιος δεν πήρε χαμπάρι για το τι γίνεται στο κόμμα του, με το χειρότερο, να μην καταλαβαίνει τη συμβαίνει στην ίδια του(;) τη Χώρα. Δεν πειράζει Κυριάκο, θα το συνειδητοποιήσεις μία και καλή.

 

ΚΕΡΒΕΡΟΣ