Αιτωλικό: Κλέβουν το ένα σπίτι πίσω από το άλλο

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι δηλώνουν, πως θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να σώσουν τις περιουσίες τους!

κλοπη

Οι γνωστοί-άγνωστοι, συνεχίζουν να ρημάζουν τα σπίτια στο Αιτωλικό. Ανάστατοι οι κάτοικοι δηλώνουν στο agrinioreport.com πως δεν τολμούν να απομακρυνθούν από τις οικίες τους γιατί δεν ξέρουν τι θα βρουν στην θέση του μετά μέσα σε αυτές.

«Ανοίγουν και κλέβουν το ένα σπίτι πίσω από το άλλο μόλις δουν ότι λείπουμε κάποιες ώρες. Τι θα γίνει; Δεν μπορούμε να πάμε ούτε στις δουλειές μας με ηρεμία γιατί δεν ξέρουμε αν το σπίτι μας θα το βρούμε όπως το αφήσαμε. Ζούμε με τον φόβο και κανένας δεν κάνει κάτι» μας λένε οι κάτοικοι φανερά εξοργισμένοι.

Την Κυριακή  είχε μια οικία ακόμη σειρά κοντά στο Κέντρο Υγείας. Οι ιδιοκτήτες απουσίασαν για λίγες ώρες και επισκέφθηκαν τα παιδιά τους στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα την ετοιμόγεννη κόρη τους.

Τους ειδοποίησαν οι γείτονες πως τους «άνοιξαν» το σπίτι και οι άνθρωποι έφυγαν κατευθείαν με κατεύθυνση την οικία τους και έντρομοι για το τι θα αντικρίσουν.

Οι γνωστοί-άγνωστοι όπως διαπιστώθηκε από τους ιδιοκτήτες, είχαν ανοίξει το σπίτι, είχαν σπάσει τις πόρτες(γιατί οι ιδιοκτήτες είχαν κλειδώσει την κάθε πόρτα μέσα σε αυτό κάτι που κάνουν πάντα από φόβο), είχαν πετάξει όλα τα πράγματα στο πάτωμα μέσα από ντουλάπες και συρτάρια και είχαν αναποδογυρίσει μέχρι και τα στρώματα από τα κρεβάτια.

Άμεσα ειδοποίησαν την Αστυνομία η οποία τους ενημέρωσε σύμφωνα πάντα με τους ιδιοκτήτες πως θα αργήσουν να φτάσουν στο σημείο γιατί το περιπολικό βρισκόταν σε ένα άλλο σημείο, στο Βαλτί. Όσο για τα δαχτυλικά αποτυπώματα τους ενημέρωσαν πως θα γίνουν όλα αυτά από την επόμενη ημέρα μιας και την Κυριακή δεν γίνεται λόγο αργίας σύμφωνα με αυτά που μας δήλωσαν οι ιδιοκτήτες.

Τελικά η Αστυνομία έφτασε προς το βράδυ στο σημείο και κατέγραψε το συμβάν. Διαπιστώθηκε πως οι δράστες αφαίρεσαν μια αρμάθα φυσίγγια, την καραμπίνα του ιδιοκτήτη που κατείχε με νόμιμα έγγραφα και μια φωτογραφική μηχανή.

«Δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι και δυστυχώς δεν θα είμαστε και ούτε οι τελευταίοι…..δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Κάθε μέρα ανοίγουν και από ένα σπίτι ακόμη και αν είμαστε μέσα»μας είπαν οι κάτοικοι της περιοχής συμπληρώνοντας πως  αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.!!!!

Ένα έντονο πρόβλημα στην περιοχή που δυστυχώς όσο πάει και μεγαλώνει με τους ανθρώπους να μην ξέρουν πως να προστατέψουν τις περιουσίες τους.