Έφτασαν τα πρώτα βρετανικά στρατεύματα στην Εσθονία

Θα ενισχυθούν από άρματα μάχης και Α/Κ πυροβόλα.

C7MW3ruWwAARzmx.jpg large

Εκατοντάδες άνδρες και υλικό στέλνουν οι Βρετανοί στην Εσθονία, καθώς το ΝΑΤΟ συνεχίζει τη συγκέντρωση δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη.

Οι πρώτοι 120 Βρετανέ στρατιωτικοί έφτασαν εχθές το βράδυ στην Εσθονία αεροπορικώς και προσγειώθηκαν την αεροπορική βάση Aman.

Μαζί τους Βρετανούς στρατιωτικούς αναμένεται να αφιχθούν στη χώρα αυτή της ανατολικής  Ευρώπης την επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον 300 οχήματα στα οποία περιλαμβάνονται ΤΟΜΑ τύπου Warrior άρματα μάχης Challenger 2 και Α/Κ πυροβόλα AS 90.

Συνολικά η βρετανική στρατιωτική δύναμη στην Εσθονία θα αποτελείται από 800 άτομα και θα είναι πλήρως συμπληρωμένη στα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Michael Fallon η βρετανική αυτή κινητοποίηση είναι η απάντηση του ΝΑΤΟ στην «ρωσική επιθετικότητα», όπως είπε.

Πιο συγκεκριμένα ο Βρετανός υπουργός είπε: «Εμπρός στην συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας το ΝΑΤΟ προχωρά σε βήματα που άφορά την δέσμευση του στην συνδυασμένη άμυνα.

Η άφιξη των πρώτων 120 Βρετανών στρατιωτών σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ανάπτυξη δυνάμεων που έχουμε ποτέ πραγματοποιήσει  στην ανατολική Ευρώπη».

Και ο ευφάνταστος Βρετανός υπουργός Άμυνας ο οποίος βλέπει παντού απειλές συμπλήρωσε: «Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουμε στην Εσθονία 800 στρατιώτες, με τεθωρακισμένα έτοιμα να διαβεβαιώσουν τους συμμάχους μας για την αποφασιστικότητά μας για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Και δεν πρόκειται μόνο για τα κράτη της Βαλτικής Πρόκειται για το νΑΤΟ συνολικά. Να σταθούμε απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα και να υπογραμμίσουμε την απόφασή μας για άμυνα και αποτροπή.

Τα βρετανικά στρατεύματα θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην Εσθονία και υποστηρίζοντας του συμμάχους των ηΠΑ στην Πολωνία ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για να υπερασπιστούμε το ΝΑΤΟ».

Βέβαια η Ρωσία εκτός των συνόρων της δεν έχει πουθενά αλλού στρατεύματα που έχουν εγγύτητα με χώρα του ΝΑΤΟ, πλην της Συρίας (εάν θεωρήσουμε την Τουρκία ως χώρα του ΝΑΤΟ πλέον)  ενώ ένα πέρασμα του ρωσικού Στόλου από το στενό της Μάγχης κόντεψε να τρελάνει τους Βρετανούς που νόμιζαν ότι υφίστανται απόβαση στις ακτές τους.

 

A further 150 British troops will also be sent to Poland. Pictured, Jackal armoured vehicles arrive in Germany in preparation for deployment to Poland

Pictured, a Warrior Armoured Fighting Vehicle being loaded on a civilian movements truck. It will be sent to Estonia with the 120 soldiers

The UK is taking a leading role alongside other nations in Nato’s Enhanced Forward Presence designed to respond quickly to any threat from Russia

https://pbs.twimg.com/media/C7MXAQXXQAEsD0K.jpg:large